Hiihdon olympiamitalisti lopettaa uransa – paljasti ilouutisen

Maastohiihdon olympiamitalisti, saksalainen Nicole Fessel, 36, päättää uransa.

Fessel kertoo lopettamisilmoituksensa yhteydessä olevansa raskaana. Fesselin ja hänen kumppaninsa Florian Eberspacherin esikoisen laskettu aika on joulukuussa. 

– Tämä on hyvin jännittävää ja jotain täysin erilaista kuin kilpaurheilussa, Fessel kertoi saksalaiselle xc-ski.de-sivustolle.

Fessel kilpaili viimeksi Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa 2018. Fessel oli aiemmin kaavaillut kilpailevansa vielä 2021, jolloin hiihdon MM-kisat käydään Oberstdorfissa, mutta hän tuli sittemmin toisiin suunnitelmiin. Fesselin uran loppua varjostivat terveysmurheet, jotka veivät hänet leikkauspöydällekin.

– Minusta tämä on todella hyvä aika lopettaa.

Olympiapronssimitalisti

Fessel oli Saksan joukkueessa saavuttamassa viestin olympiapronssia Sotshissa vuonna 2014. Kärkikolmikko mahtui tuolloin sekunnin sisään, kun hopeajoukkue Suomi oli Saksaa 0,4 sekuntia nopeampi ja kultaa voittanut Ruotsi oli Saksaa 0,9 sekuntia etevämpi.

Fessel sijoittui maailmancupissa henkilökohtaisilla matkoilla kolmesti palkintokorokesijoille ja oli cupin kokonaiskilpailussa parhaimmillaan kahdeksas kaudella 2014–15.

Lue myös:

    Uusimmat