Hiihdon MM-kisat taas Suomeen? Muita hakemuksia ei jätetty

Hiihtoliitto on jättänyt Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle hakemuksen pohjoismaisten hiihtolajien 2029 MM-kisojen järjestämisestä Lahdessa. Kisojen hakuaika umpeutui 1. toukokuuta, eikä määräaikaan mennessä jätetty muita hakemuksia.

Lahden kisat jatkaisivat MM-kisojen pohjoismaista suuntausta, sillä seuraavat MM-kilpailut järjestetään 2025 Norjan Trondheimissa ja vuoden 2027 kisat Ruotsin Falunissa.

FIS:n kongressi päättää vuoden 2029 MM-kisajärjestäjän toukokuussa 2024.

Lahden MM-hakua johtavan komitean puheenjohtajana toimii Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi ja varapuheenjohtajana Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

– Ilmoitimme jo vuosi sitten Kansainvälisen Hiihtoliiton kongressissa, että Suomen Hiihtoliitto tekee hakemuksen vuoden 2029 pohjoismaisten lajien MM-kisojen saamiseksi Lahteen, Haapasalmi kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa keskiviikkona.

– Maineemme kisajärjestäjänä on maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu. Proaktiivinen (ennakoiva) toimintamme on nyt johtanut hyvään asetelmaan, kun vahvan ehdokkuutemme rinnalle ei asettunut muita maita.

Lahden MM-historia alkaa vuodesta 1926

Hakemuksessaan Hiihtoliitto korostaa tapahtuman järjestämistä "taloudellisesti, ympäristöllisesti ja yhteiskunnallisesti vastuullisella tavalla". Kisahaun seuraavassa vaiheessa Hiihtoliitto jättää vastineensa FIS:n hakijalle toimittamiin hakuasiakirjoihin elokuun alkuun mennessä.

Lahti on järjestänyt pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut seitsemän kertaa. Ensimmäiset Lahden kisat järjestettiin 1926. Sen jälkeen mestaruudet on ratkottu Salpausselällä 1938, 1958, 1978, 1989, 2001 ja 2017.

Lue myös:

    Uusimmat