HIFK säälimätön vieras Turun kuumatunteisessa ottelussa – Sami Kapasella selkeä näkemys illan puheenaiheesta: "Åstenilla oli mahdollisuus olla taklaamatta"

Hanskat putosivat Turussa – HIFK:n Micke-Max Åsten tapahtumien keskipisteessä 4:29
HIFK:n verikoira Micke-Max Åsten oli toisen erän tapahtumien keskipisteessä – ilkeä taklaus Eemil Viron selkään kuohutti tunteita

HIFK haki torstai-iltana Turusta tylyn 5–2-vierasvoiton TPS:stä. Olli Palola ja Jonne Tammela osuivat tapahtumien täyteisessä ottelussa kahdesti.

Palola osui avauserässä kertaalleen ja viimesteli 4–1-maalin näyttävän kuvion päätteeksi toisessa erässä.

Helsinkiläisten muut osumat tekivät Sebastian Dyk, Otto Paajanen ja Eetu Koivistoinen. TPS:n maalit viimeisteli Jonne Tammela.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun HIFK:n taklauskone Micke-Max Åsten taklasi Nuorten Leijonien MM-ryhmään aiemmin valittua Eemil Viroa pahasti laidan lähellä.

Viro loukkaantui tilanteessa. Niin ikään Nuoriin Leijoniin valittu TPS-puolustaja Ruben Rafkin ryhtyi tilanteen jälkeen velkojen maksuun pudottamalla hanskat Åstenia vastaan. Myös Samuli Vainionpää ja Otto Karvinen nyrkkeilivät erän lopulla ulosajojen arvoisesti.

– Mielestäni tuossa tilanteessa ollaan vielä pelaamassa kiekkoa. Viro on huonossa asennossa irti laidasta. Åstenilla oli mahdollisuus olla taklaamatta ja viemättä tilannetta loppuun, C Moren asiantuntija Sami Kapanen arvioi erätauolla Åstenin taklausta.

TPS vaihtoi päätöserään maalivahtia, kun Andrei Kareyev teki tilaa Eetu Anttilalle.

Kaksi ottelua TPS:ää enemmän pelannut HIFK on voiton myötä Liigan sarjataulukossa kolmantena pisteen sarjaa johtavaa turkulaisjoukkuetta perässä.