HIFK-rämäpää Micke-Max Åsten teki ennennäkemättömän tempun – taikailta sai irvokkaan käänteen: "Itseluottamus mureni"

Maalikooste: Sport - HIFK 6:02
Videolla maalikooste ottelusta Sport-HIFK.

Jääkiekkoliigassa HIFK-paidassa vuosien varrella ihastuttanut ja vihastuttanut hyökkääjä Micke-Max Åsten kaivoi keskiviikkona Vaasan Kuparisaaressa täysin uuden puolen itsestään. Jääkiekkoliigassa 12. kauttaan pelaava nelosketjun rämäpää iski kaksi maalia ensimmäistä kertaa runkosarjaottelussa.

Kertaalleen Åsten on tehnyt kaksi maalia pudotuspelissä, kun HIFK kaatoi keväällä 2021 Kärpät Helsingissä ensimmäisessä puolivälieräottelussa maalein 3–2.

– Maanantaina sain uusia mailoja. Ehkä siinä oli se jutun juoni. Ainakin hyvältä tuntuivat, Åsten virnisti pelin jälkeen.

Åsten koki kuitenkin synkän hetken myöhemmin pelissä, kun maila, jolla hänen kaksi maaliaan syntyivät, meni poikki.

– Sportin pakki katkaisi sen toisessa erässä. Siihen mureni oma itseluottamus, Åsten huokasi.

Åsten on luutinut helsinkiläisjoukkueen paidassa urallaan 450 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä yhteensä 27 maalia. Åstenin yhden runkosarjan maaliennätys on kolme maalia. Kun ennen keskiviikkoa pohjalla oli jo yksi maali, sivuaa HIFK-hyökkääjä seitsemän pelin jälkeen jo yhden kauden maaliennätystään.

Åsten pääsi hakemaan myös hattutemppua ottelun viimeisellä minuutilla Jori Lehterän johtamaan HIFK:n ykkösketjuun, mutta tulosta ei syntynyt.

– Eipä siinä tullut paikkaa, vaikka Jori kuinka yritti etsiä, Åsten sanoi.

Erityisesti puolustuspään loukkaantumisista kärsivä Sport hävisi toisen peräkkäisen ottelun. Vaasalaiset voittivat kauden ensimmäisessä kotipelissään Ässät lukemin 4–1, mutta sitä on seurannut kolme kotitappiota. HIFK palasi kahden voittolaukauskilpailutappion jälkeen voittokantaan.