Superlupaus Lenni Hämeenaho, 18, kipusi SM-liigan maalipörssin kärkeen – näin hän kommentoi hurjaa virettään

Maalikooste: JYP - Ässät 4:30
Maalikooste: JYP - Ässät

Ässien superlupaus Lenni Hämeenaho jatkaa tulikuumassa vireessä jääkiekon SM-liigassa. Vasta 18-vuotias hyökkääjä latoi kaksi täysosumaa, kun porilaiset kaatoivat keskiviikkona JYPin vieraskentällä maalein 4–1. 

Hämeenaho sivalsi ottelun avausmaalin ajassa 4.34 ja laukoi ratkaisun ylivoimalla päätöserässä.

Ässien kultakypärä Hämeenaho johtaa Liigan maalipörssiä iskettyään kahdeksan maalia yhdeksään peliin. Ässät on sarjataulukossa toisena.

– Peli on kulkenut ketjun kanssa. On kyllä uponnutkin aika hyvin. Toivotaan, että sama tahti jatkuu. Tänään löysimme keinot voittoon. Puolustimme tiiviisti ja teimme maalit, kun paikka oli, Hämeenaho summasi.

JYPin supertehokas ylivoima hakkasi päätä Ässien tiiviiseen puolustukseen. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi surkutteli tehottomuutta.

– Kiekko pikkuisen pomputteli. Ässät pelasi erittäin uhrautuvasti omaa alivoimaansa ja blokkasi huippupaikkoja. Emme me pelillisesti jäljessä olleet, mutta maalinteossa kyllä. Kaveri oli paljon tehokkaampi, JYP-luotsi sanoi.

– Joukkue löi kroppaa likoon kunnolla, olimme sitkeitä. Alivoimamme oli aggressiivista ja aktiivista. Meidän oma ylivoimamaalimme kolmannen erän puolivälissä oli erittäin tärkeä, Ässien päävalmentaja Jere Härkälä puolestaan kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat