HIFK:n maalivahtitilanne puhutti kylmäävässä murskatappiossa – Ville Peltonen puolusteli nuorukaisia

Tappara tekee 5-1 maalin 1:13
Videolla Tapparan illan viides osuma: Kristian Tanus ohittaa juuri maalille vaihdetun Severi Soukan

Tappara juhli ennen keskiviikon liigaottelua yli 9 000 katsojan edessä CHL:n mestaruusviirin nostoa. Sen jälkeen itse ottelussa HIFK:ta vastaan oli pelaajien vuoro jatkaa siitä, mihin Luulajassa jäätiin viime lauantaina. Yksipuolinen näytös päättyi 8–2-kotivoittoon.

HIFK:n lähtötilanne oli jo ennakkoon haastava, kun maalille luisteli tiistain 33 minuutin liigakokemuksella 17-vuotias Eemil Vinni.

– Lataus meni yli, teimme tästä pelistä liian tärkeän. Kun alkuun tulivat takaiskut, niin lamaannuttiin, murehti HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen.

Vinni jäi liian yksin. Jonathan Davidsson oli täysin yksin maalin edessä, ja tilanne oli 1–0. Seuraavaksi Juuso Ikonen ohjasi läheltä 2–0, ja perään Iiro Pakarinen ei pitänyt takatolpalla Niko Ojamäkeä, joka teki ratkaisevan 3–0-maalin. Valtteri Kemiläisen syöttöpiste oli uran 200. liigapiste.

– Ei ollut tappio nuorten maalivahtien vika. Kolme ekaa takaiskua oli ottamattomia, Peltonen sanoi.

Ajassa 13.46 Vinni sai tarpeekseen, vaikka Kristian Tanuksen 5–1-maali hylättiin korkeana mailana. Vain 13 sekuntia myöhemmin ensimmäiset liigaminuuttinsa jäällä saanut Severi Soukka antautui ensimmäisen kerran. Aiempaa kokemusta 22-vuotiaalla Soukalla oli neljä Ässien penkillä istuttua ottelua kaudella 2019–2020.

Lue myös:

    Uusimmat