Mainos

Hieromasauvat surisevat niin naisten kuin miestenkin käsissä

Tänä päivänä hieromasauvan ostaminen ei ole niin noloa. Kenelläpä ei olisi makuhuoneen ylälaatikossa seksileluja – hieromasauvojen käyttö onkin lisääntynyt rutkasti viimeisten vuosien aikana niin naisten että miestenkin käsissä.

Hieromasauvat ovat nykyisin täysin hyväksyttyjä ja suositeltuja apuvälineitä seksuaalisen nautinnon tuottamiseksi. Niiden ostaminen ei ole enää noloa, toisin kuin vielä 10–15 vuotta sitten. Mallisto on todella laaja ja tuotteita saa jopa apteekeista ja marketeista. Hieromasauvojen käyttö onkin lisääntynyt rutkasti viimeisten vuosien aikana. Yhdysvalloissa suoritettiin kaksi erillistä tutkimusta, joissa selvitettiin, kuinka suuri osuus naisista ja miehistä käyttää hieromasauvoja ja miksi.

Bi-naiset ainakin pitävät hieromasauvoista

Indian yliopistolla tehtyyn tutkimukseen osallistui peräti 2 056 naista, jotka olivat iältään 18–60-vuotiaita. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka monta prosenttia parisuhteessa olevista naisista käyttää hieromasauvoja.

Kyseisen tutkimuksen mukaan hieromasauvaa käytti 1–3-kertaa viikossa 15,7 prosenttia heteronaisista. Lesbojen prosenttiosuus oli 19,1 ja bi-seksuaalien peräti 31. Heteronaisista vain 0,4 prosentilla oli hieromasauva päivittäisessä käytössä. Lesboista kukaan ei käyttänyt sauvaa päivittäin, mutta biseksuaaleista 3 prosenttia käytti sauvaa viikon jokaisena päivänä.

Heteronaisista 45 prosenttia käytti sauvaa masturboinnin apuvälineenä. Lesboilla vastaava luku oli 65 ja binaisilla 76,1. Kumppanin kanssa esileikin aikana sauvaa käytti 39,5 prosenttia heteroista, 69 prosenttia lesboista ja 65,5 prosenttia biseksuaaleista. Vastaavasti yhdynnän aikana hieromasauvaa käytti 36,1 prosenttia heteroista, 65,8 prosenttia lesboista ja 57,5 prosenttia biseksuaaleista.

Yleisimmät syyt hieromasauvan käyttöön

Ehdottomasti yleisin syy hieromasauvan käyttöön on se, että se on naisista hauskaa. Toiseksi tärkein syy on mielenkiinto eli halutaan kokeilla, mitä tuntemuksia hieromasauva saa aikaan. Kolmanneksi tärkeimpänä syynä on seksielämän piristäminen. Orgasmin saannin helpottaminen on vasta neljänneksi tärkein syy hieromasauvan käyttöön. Seuraavat syyt ovat: kumppani haluaa naisen käyttävän hieromasauvaa, seksikumppania ei ole saatavilla, ystävä suosittelee sauvan käyttämistä, jokin muu syy sekä orgasmin tuottaminen kumppanille.

Pääasiallisesti nainen itse hankkii hieromasauvan. Se voidaan saada myös kumppanilta, ystävältä tai joltain perheen jäseneltä. Yleensä naisen on kaikkein luonnollisinta käyttää hieromasauvaa yksin, mutta kaikille lesbosuhteessa eläville naisille on aivan normaalia käyttää sauvaa kumppanin kanssa. Vain 68,5 prosenttia heteronaisista tuntee olonsa luontevaksi käyttäessään sauvaa kumppanin läsnä ollessa. Biseksuaaleilla prosentti on 76,8. Kaikki lesbosuhteessa elävät naiset ovat kyseisen tutkimuksen mukaan myös kertoneet kumppanilleen käyttävänsä hieromasauvaa. Heteroista 85,9 prosenttia ja biseksuaaleista 89,7 prosenttia on kertonut kumppanilleen omistavansa ja käyttävänsä hieromasauvaa.

Miehet ja hieromasauvat

Toisessa yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa selvitettiin miesten hieromasauvan käyttöä. Tutkimukseen osallistui 1 047 miestä, jotka olivat iältään 18–60-vuotiaita. Seurustelevista miehistä 49,5 prosenttia oli käyttänyt hieromasauvaa. Vastaava luku avioliitossa elävillä miehillä oli 46,6 prosenttia ja sinkuilla 29,1 prosenttia.

Sinkkumiehistä 41,7 prosenttia oli ainakin joskus käyttänyt hieromasauvaa masturboinnin aikana. Seurustelevilla miehillä luku oli 14,5 ja avioliitossa elävillä 20,1. Peräti 71,7 prosenttia sinkuista oli joskus käyttänyt hieromasauvaa esileikin aikana. Seurustelevista miehistä 45,4 prosenttia ja naimisissa olevista miehistä 36,3 prosenttia oli hieronut kumppaniaan hieromasauvalla ennen yhdyntää. Yhdynnän aikana 59,7 prosenttia sinkuista oli joskus käyttänyt sauvaa tehostaakseen kumppaninsa nautintoa. Seurustelusuhteessa elävistä miehistä 36,8 prosenttia ja avioliitossa elävistä miehistä 29,2 prosenttia oli toiminut samoin.

Miksi miehet käyttävät hieromasauvaa?

Miesten syyt hieromasauvan käyttöön eivät suuremmin eroa naisten ilmoittamista syistä. 66,2 prosenttia miehistä ilmoitti käyttävänsä sauvaa, koska se on hauskaa. Hieromasauvan surina tuntuu siis jostakin kumman syystä viehättävän sekä miehiä että naisia. Seksielämän piristämiseksi hieromasauvaa on käyttänyt 52,4 prosenttia miehistä.

Puhtaasta mielenkiinnosta sauvaan oli tarttunut 47 prosenttia miehistä. 40,5 prosenttia miehistä oli käyttänyt sauvaa helpottaakseen kumppanin orgasmin saantia. Kumppani oli pyytänyt sauvan käyttöä 30,5 prosentissa tapauksista. Lisäksi viisi prosenttia miehistä oli käyttänyt sauvaa helpottaakseen oman orgasmin saantia. Suurin ryhmä oli seurustelusuhteessa olevat miehet.

Huviksi ja iloksi

Edellä mainittujen tutkimusten perusteella hieromasauvoja ei suinkaan käytetä orgasmin saamiseksi, vaan pääasiassa siksi, että sauvojen käyttö on hauskaa. Seksin tulisikin olla iloinen ja hauska asia. Joten sauvat surisemaan!

MTV3/Helmi

Teksti: Kari Heusala

Lähteet:

Women’s vibrator use in sexual partnership. Journal of Sexual & Marital Therapy.

Vibrator use among heterosexual men varies by partnership status: results from a nationally representative study in United States. Journal of Sexual & Marital Therapy.

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.