Hieman kutiteltu Nissan Qashqai murskasi maailman nopeimman sarjatuotantoauton

1:50

Katumaasturilla ei kannata lähteä superautojen kanssa viivalle. Yleensä.

Pääkuvan video

Antti Savikurjen tervattu Datsun kulkee komeasti

Mikkelin Suomenniemellä asuva Antti Savikurki haki kaupasta kahdeksan litraa hautatervaa, repi tyynyistä höyhenet ja Datsun sai uuden elämän.

Maailman nopeimman sarjatuotantoauton titteli kuuluu ruotsalaisen Koenigseggin valmistamalle Agera RS:lle. Sen huippunopeudeksi mitattiin Isossa-Britanniassa järjestetyn Vmax 200 -tapahtuman yhteydessä 356 kilometriä tunnissa. 

Toiseen kulmaukseen asettui Severn Valley Motorsportin tuunaama Nissan Qashqai, joka onnistui pamauttamaan tutkaan ruotsalaista hyperautoakin kovemmat lukemat. 383 km/h riitti ryöstämään myös maailman nopeimman katumaasturin tittelin raskaasti viritetyltä Toyota Land Cruiserilta.

Kyseisessä Qashqaissa on Nissan GT-R:n 3,8-litrainen kaksoisahdettu V6, jota on piinattu kovalla kädellä. Hevosvoimia lopputuloksessa on noin 2 000.

Agera RS:n 356 km/h tosin on vielä kaukana sen todellisesta suorituskyvystä, mutta ilmeisesti suoran pituus ei antanut tällä kertaa rahkeita enempään. Viime syksynä Yhdysvalloissa tehdyssä ennätysyrityksessä Agera RS:n nopeudeksi mitattiin 447 kilometriä tunnissa, millä se myös nappasi maailman nopeimman sarjatuotantoauton tittelin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja