Hiekkarannoilla piilee odottamaton vaara – miehet pelastivat 2-vuotiaan hengen

Moni rantapäivää lastensa kanssa viettävä vanhempi muistuttaa jälkikasvuaan menemästä liian lähelle vettä, mutta yksi todellinen vaara jää usein huomioimatta.

Kaliforniassa sattunut tapaus on hyvä esimerkki siitä, että myös hiekka voi aiheuttaa lapselle hengenvaarallisen tilanteen.

Heinäkuun alussa kolme kaverusta kuuli Newport Beachillä äidin huutavan hädissään hänen kaksivuotiaan pikkupoikansa kadonneen. Hätähuudon kuullessaan miehet eivät aikailleet, vaan juoksivat nopeasti apuun. Pojan henki oli kiinni minuuteista, mutta ensiaputaitoisten miesten ansiosta hänet saatiin pelastettua ajoissa.

Pojan kasvot olivat alkaneet jo sinertää

Äiti kertoi miehille kääntäneensä katseensa vain muutamaksi minuutiksi levittääkseen toisen lapsensa selkään aurinkorasvaa, kun hiekkakuopassa leikkinyt pikkupoika oli kadonnut kuin silmänräpäyksessä. Heti äidin tarinan kuultuaan miehet ymmärsivät missä lapsi olisi. Hiekkakuoppa oli sortunut lapsen päälle. 

– Kun kaivoin pari kourallista, tunsin, että hän on siellä ja löysin hänet. Joten kaivoin hänet ylös. Hänen kasvonsa olivat todella kalpeat, sinertävät, todella elottomat, yksi pojan pelastajista Jesse Martin kertoo.

Jos kuva ei näy, ovit katsoa sen täältä

Miehet eivät aikailleet, vaan ryhtyivät elvyttämään välittömästi elotonta pikkupoikaa. He putsasivat pojan suun hiekasta varmistaakseen, ettei hiekkaa pääsisi keuhkoihin. Nopea toiminta tuotti tulosta ja pian poika kutsui heikosti äitiään. Tämä yksi sana oli helpotus niin perheelle kuin pelastajillekin.

– 22 vuoden ajan olen ottanut ensiaputunteja ja harjoitellut tämän kaltaisia pelastuksia, mutta en ole koskaan käyttänyt näitä taitoja. Oli mielenkiintoista nähdä, kuinka monen vuoden harjoittelu toi taidot esiin luonnostaan, Stuart Frost kertoo.

Poika kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen todettiin selvinneen järkyttävästä kokemuksesta vähin vammoin. 

Lähde: KPHO 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja