Heti tehoille ja NHL-historiaan – Jesperi Kotkaniemi tunnelmoi: "Ikimuistoinen ilta"

Jesperi Kotkaniemi:"Hyvä startti NHL-polulle" 2:28

Montreal Canadiensin 18-vuotias suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi käynnisti NHL-uransa historiallisella syöttöpisteellä, kun Toronto Maple Leafs nappasi ottelusta 3–2-jatkoaikavoiton.

Pääkuvan videolla Kotkaniemi kertoo, mitä hän mietti pelin alla tajutessaan, että lapsuuden NHL-unelma toteutuu pian.

Kotkaniemi oli alustamassa Andrew Shaw'n ylivoimalla viimeistelemää 2–2-tasoitusta. Kotkaniemestä tuli samalla NHL:n historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka on kirjauttanut tehopisteen.

– Sain kiekon maalin taakse ja palautin sen (Max) Domille. Domi antoi hienon syötön Shaw’lle. Siitä kiekko yläpömpeliin ja ei se sen vaikeampaa sitten ollut, Kotkaniemi virnisti MTV Sportille.

Montrealin Artturi Lehkonen iski ottelun avausmaalin ja samalla koko NHL-kauden ensimmäisen osuman. Toronton johtotähtenä puolestaan hääri yhdysvaltalaishyökkääjä Auston Matthews, joka viimeisteli joukkueelleen 1–1-tasoituksen ja jatkoajan 3–2-voittorysän.

Kotkaniemelle uran ensimmäinen NHL-ottelu jätti tappiosta huolimatta päällimmäiseksi positiiviset muistot.

– Oli se kyllä äärettömän hieno kokemus. Ei näitä montaa tule elämässä. Nautin kyllä joka hetkestä. Oli ikimuistoinen ilta. Tulos ei ollut se, mitä haettiin, mutta tosi hieno ilta.

Omaan suoritukseensa Kotkaniemi oli suhteellisen tyytyväinen, mutta kiinnitti kriittisen huomionsa aloituksiin: kahdeksasta aloituksesta hän hävisi seitsemän.

– Varmasti aloituksia pitää ainakin henkilökohtaisesti parantaa. Se ei ollut tänään ihan meikäläisen vahvuus. Sitä pitää työstää vielä.

Jännittikö peli yhtään?

– En ole itse mikään jännittäjäpersoona. Minun mielestäni se oli ihan ok matsi, ja nautin kyllä koko pelin.

Canadiens-valmentaja ylisti Jesperi Kotkaniemeä NHL-debyytin jälkeen 1:25

Lue myös:

    Uusimmat