Herttuatar Meghan kertoo, että Yhdysvaltoihin muuttoa varjosti järkytys: "Se oli kerta kaikkiaan musertavaa"

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Herttuatar Meghanin mukaan keväällä Yhdysvaltoja sekä maailmaa järkyttäneet George Floydin, Breonna Taylorin, Ahmaud Arberyn sekä muiden traagiset kuolemat varjostivat hänen perheensä muuttoa Kaliforniaan.

Herttuatar Meghan, 39, osallistui perjantaina 14. elokuuta virtuaaliseen kokoukseen ja yhteiseen keskusteluun The 19th -median perustajan Emily Ramshawin kanssa. The 19th on voittoa tavoittelematon media, joka uutisoi sukupuoleen, politiikkaan ja toimintaperiaatteisiin liittyvistä aiheista. 

Meghan puhui keskustelussa muun muassa siitä, miltä hänestä tuntui muuttaa takaisin kotiosavaltioonsa Kaliforniaan juuri sen jälkeen, kun maata olivat ravisuttaneet muun muassa George Floydin ja Breonna Taylorin kuolemat, jotka johtuivat poliisin aiheuttamasta väkivallasta. 

– Kun tulee takaisin ja näkee asioiden olevan tällä tolalla, ajattelin tuolloin, jos olen rehellinen, että se oli kerta kaikkiaan musertavaa. Oli niin surullista nähdä, missä tilassa maamme oli tuolla hetkellä. 

Herttuatar totesi myös asiassa olleen hopeinen reunus, kun hän näki ihmisten rauhanomaisen tavan osoittaa mieltään tapahtumien jälkeen. Hän kertoi löytäneensä toivoa siitä, että monet korottivat ääntään vääryyksien tapahduttua. Meghanin mukaan rauhalliset mielenosoitukset sekä vaatimukset siitä, että asioiden on muututtava, ovat tuoneet hänelle paljon voimia. 

– Mielestäni ei ole mitään uutta siinä, että näkee tällaista rasismin virtaa sekä varmasti tiedostamatonta puolueellisuutta, mutta mielestäni se, että muutoksia näkyy tehtävän on todella jotain, mihin odotan innolla pääseväni osaksi. Ja olla osana käyttämällä ääntäni tavalla, johon en ole aiemmin pystynyt. Joten kyllä, on todella hyvä olla kotona. 

Meghan ja hänen puolisonsa prinssi Harry, 35, muuttivat Kaliforniaan keväällä vuoden ikäisen poikansa Archien kanssa. Herttuapari ilmoitti vuoden vaihteessa aikovansa vetäytyä syrjään kuninkaallisesta elämästään. Harryn ja Meghanin viimeinen kuninkaallinen edustustilaisuus oli maaliskuussa. Hiljattain uutisoitiin, että pariskunta on löytänyt perheelleen pysyvän kodin Santa Barbaran kaupungista. 

Viisipäiväisessä tapahtumassa nähtiin osallistujina myös muita nimekkäitä naisia Meghanin lisäksi, kuten esimerkiksi Hillary ClintonKamala Harris sekä Meryl Streep.

Lähde: People

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja