Kirja: Harryn ystävä varoitti prinssiä etenemästä liian nopeasti Meghanin kanssa – epäilykset johtivat välirikkoon vuosien ystävyyden jälkeen

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Prinssi Harrysta ja herttuatar Meghanista julkistettava paljastuskirja kertoo, ettei prinssi William ollut ainoa, joka varoitti Harrya etenemästä suhteessa liian nopeasti.

Prinssi Harrysta ja Herttuatar Meghanista kertova paljastuskirja Finding Freedom julkistetaan virallisesti tänään tiistaina. Omid Scobien ja Carolyn Durandin toimittamasta kirjasta on tihkunut paljastuksia brittilehtiin jo parin viikon ajan. Ensimmäisten kirjasta saatujen maistiaisten perusteella teoksessa sivutaan herttuaparin viileitä välejä hovin henkilökuntaan sekä prinssi Williamiin ja herttuatar Catherineen

Jo aiemmin on uutisoitu, että prinssi William yritti varoittaa veljeään etenemästä liian nopeasti suhteessaan Pukumiehet-sarjasta tunnettuun näyttelijään, mutta kirjan mukaan Harry loukkaantui veljelleen siitä, että tämä puhui vähättelevään sävyyn Meghanista.

Daily Mail ja Sunday Telegraph kertovat, ettei William kuitenkaan ollut Finding Freedom -teoksen perusteella ainoa henkilö, joka varoitti Harrya. Kirjan mukaan myös Harryn vanhalla ystävällä Tom "Skippy" Inskipillä oli epäilyksensä Meghania kohtaan ennen kuin Harry ja Meghan julkistivat kihlauksensa.

Inskip ja prinssi Harry tutustuivat Etonin sisäoppilaitoksessa, ja kaksikon on kuvailtu olleen vuosien ajan erottamattomat ystävykset.

Kirjan tekijöille puhunut lähde kertoo, että Inskip oli kehottanut prinssi Harrya asumaan hetken aikaa yhdessä Meghanin kanssa ennen kuin tekisi muita isompia liikkeitä. Lähteen mukaan Inskip ei ollut tarkoittanut pahaa näin sanoessaan, mutta Harry oli kokenut kommentit eri tavalla.

– Se satutti häntä, kun joku niin läheinen ihminen ei luottanut hänen arvostelukykyynsä, lähde kertoo.

Seurauksena Inskip ja hänen vaimonsa Lara jäivät ilman kutsua hääjuhlaan, kun Harry ja Meghan astelivat alttarille toukokuussa 2018, kun taas juhlissa nähtiin parin tuoreempia ystäviä, kuten superjulkkikset Oprah Winfrey ja George Clooney.

Harry sen sijaan toimi Inskipin bestmanina, kun hän avioitui Lara-vaimonsa kanssa. Myös Meghan oli mukana pariskunnan häissä, ja se oli yksi ensimmäisistä kerroista, kun hän edusti prinssi Harryn rinnalla.

The Sun -lehden mukaan ystävysten välit olisivat kuitenkin sittemmin korjaantuneet, kun Inskipin anoppi kuoli traagisesti.

– Skippy ja Harry ovat jälleen hyviä ystäviä. Käännekohta oli, kun Harry kuuli Laran äidin järkyttävästä kuolemasta, nimetön lähde kertoo lehdelle.

– Lara on myös lahjoittanut rahaa Harryn tukeman säätiön mielenterveystyöhön, ja Harry on päättänyt antaa menneiden olla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja