Herttuatar Meghan avautuu kauhunhetkestään – kuninkaalliskiertueella tapahtui vakava vaaratilanne, jonka uhri olisi voinut olla Archie

0:58
Katso videolta: prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat Isossa-Britanniassa ensimmäistä kertaa sitten kuninkaallisista velvollisuuksistaan jättäytymisen

Lastenhoitajan vaistot pelastivat prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoisen Archien vakavalta vaaratilanteelta Afrikan kiertueella syksyllä 2019.

Herttuatar Meghan avautuu tiistaina 23. elokuuta julkaistun Archetypes-podcastinsa ensimmäisessä jaksossa Afrikan kuninkaallisella kiertueella vuonna 2019 koetuista kauhunhetkistä. Podcastin ensimmäisen jakson keskustelussa mukana on myös Meghanin pitkäaikainen ystävä, tennispelaaja Serena Williams.

Kaksikko keskusteli jakson aikana muun muassa kunnianhimosta sekä rooleistaan äiteinä. Tuolloin Meghan paljasti kokeneensa puolisonsa prinssi Harryn kanssa kammottavan hetken kuninkaallisella kiertueella Afrikassa, kun heidän esikoisensa Archien huoneessa syttyi tulipalo. Kiertue oli syksyllä 2019, joten saman vuoden toukokuussa syntynyt Archie oli tuohon aikaan vielä sylivauva. 

Meghan muistelee podcastissa, että perheen saavuttua Etelä-Afrikkaan hänen ja Harryn piti jättää Archie majoitukseensa lastenhoitajan kanssa lähteäkseen virallisiin edustustilaisuuksiin Nyangan kaupunginosaan. Herttuatar kertoo, että tilaisuuden jälkeen, kun hän ja Harry olivat poistumassa paikalta, he saivat tietää, että heidän majoituksessaan oli ollut tulipalo, joka sai alkunsa vauvan huoneesta.

Archien oli tarkoitus olla palon syttyessä huoneessa päiväunilla, mutta kiitos lastenhoitajan, vauva säästyi vaaratilanteelta, kun hoitaja lähti hakemaan välipalaa alakerrasta ja otti Archien mukaansa. 

– Hän (lastenhoitaja) oli Zimbabwesta, ja rakastimme sitä kuinka hän aina kietoi Archien selkäänsä huivilla, ja hänen vaistonsa sanoivat, että "otan hänet mukaani ennen kuin laitan hänet nukkumaan". Siinä ajassa, kun hän meni alakertaan, lastenhuoneen patteri syttyi tuleen. Siellä ei ollut palohälytintä. Joku vain sattui haistamaan savun käytävällä, meni katsomaan, ja tuli oli valloillaan, Meghan kertoo podcastissa. 

– Hänen oli tarkoitus nukkua siellä. 

Päästyään takaisin paikalle Harry ja Meghan kohtasivat järkyttyneen ja itkuisen lastenhoitajan. Myös muut paikalla olleista olivat kauhistuneita tapahtuneesta. Herttuapari ei kuitenkaan ehtinyt pitkään päivitellä asiaa paikan päällä, sillä heidän oli lähdettävä seuraavaan edustustilaisuuteen, ilman Archieta. 

Meghan pohti, että tapahtuneen suhteen mietittiin tuolloin enemmän sitä, miltä se näyttäisi ulospäin, eikä sitä miltä se osallisista tuntui. Hän toteaa keskustelussa haluavansa valottaa kulissien takana tapahtuvia hetkiä, joista muilla ei ole tietoa. 

Kyseisen kuninkaallisen kiertueen aikana Meghan avautui antamassaan haastattelussa siitä, millainen vaikutus valtavalla julkisuudella ja mediahuomiolla oli ollut häneen itseensä sekä herttuaperheeseen. 

– Naisena, varsinkin kun olet raskaana, olet todella haavoittuvainen, joten siitä tehtiin todella haastavaa. Ja sitten kun sinulla on vastasyntynyt. Erityisesti naisena, siinä on paljon. 

Meghan ja Harry menivät naimisiin vuoden 2018 toukokuussa. Heidän toinen lapsensa Lilibet Diana syntyi kesäkuussa 2021. Herttuapari vetäytyi kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja he muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Tällä hetkellä Harry ja Meghan lapsineen asuvat Kalifornian Montecitossa.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja