Herttuatar Catherinea verrataan jatkuvasti prinsessa Dianaan – välttää viimeiseen asti virhettä, joka suisti Charlesin ja Dianan liiton tuhoon

9:15
Hittisarja The Crownissa nähtiin järkyttävä kuvaus prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan liitosta – olivatko nämä kohtaukset faktaa vai fiktiota?

Herttuatar Catherinea on usein verrattu prinsessa Dianaan. Asiantuntijan mukaan prinssi Williamin puoliso välttää kuitenkin yhtä Dianan virhettä visusti.

Prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine on yksi maailman seuratuimmista pukeutujista, ja usein onkin huomattu kuninkaallisen osoittavan vaatevalinnoillaan kunnioitusta puolisonsa edesmennyttä äitiä prinsessa Dianaa kohtaan.

Asiantuntijoiden mukaan herttuattaren valinnat ovat tietoisia, mutta tätä on toistuvasti ylistetty kauniista tavastaan kunnioittaa Dianan muistoa.

Brittilehti Sunday Times sen sijaan haastatteli hiljattain kuninkaallisasiantuntija Penny Junoria, joka arvioi Catherinen välttävän viimeiseen asti erästä virhettä, jonka Diana teki.

Charles oli Walesin prinssi, eikä hän ollut tottunut jäämään kenenkään varjoon. Siitä koitui valtavia ongelmia, useita kirjojakin brittihovista kirjoittanut Junor kommentoi erästä prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan avioliittoa hiertänyttä ongelmaa.

Junor arvelee, että herttuatar Catherine on ottanut tästä opikseen.

– Kate varoo visusti sivuuttamasta Williamia, Junor toteaa ja huomauttaa, ettei herttuatar ole myöskään antanut julkisuuden vaikuttaa itseensä, vaikka hän on Britannian tulevan hallitsijan vaimo.

– Hän on nainen, joka tekee työnsä. Hän ei ole jättänyt inhimillisyyttä liityttyään Windsorin perheeseen, pohtii Junor, jonka mukaan Catherinea ei voi syyttää myöskään "minä, minä, minä" -ajattelusta.

– Hän on itsevarma ja pätevä, eikä hänestä saa sitä vaikutelmaa, että hän odottaa kameroita, jotta pääsee vetämään roolia julkisuudessa.

Junorilla oli sananen sanottavanaan myös jo kuukauden päivät puhuttaneesta aiheesta: prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin Oprah-haastattelusta.

– Kun Harry ja Meghan puhuivat Oprahille, he olivat enemmän kiinnostuneita heidän omasta hyvinvoinnistaan. Kaikki liittyi heihin, hän toteaa.

– Julkisen työn ja julkisuuden välillä on ero. Minusta julkinen asema tarkoittaa, että asioita tehdään epäitsekkäästi toisten hyväksi. Minusta Kate on ymmärtänyt sen.

Aiemmin samansuuntaisen kommentin herttuatar Meghanin suuntaan heitti hivenen yllättäen myös Michelle Obamalta.

– Julkisessa asemassa olet kirkkaassa, terävässä valokeilassa ja useimmat ihmiset eivät ymmärrä sitä – eikä sitä voi heiltä olettaakaan. Pidän aina mielessäni, että julkisessa asemassa kyse ei ole meistä. Yritän aina keskittää valokeilan niihin ihmisiin, joita todella palvelemme, hän sanoi maaliskuussa Today Show-ohjelmassa kommentoidessaan brittihovin ja Sussexin herttuaparin ympärillä vellovaa kohua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja