Brittihovista äärimmäiseen ökyluksukseen – näin Harry ja Meghan asuvat verrattuna Williamiin ja Catherineen

1:14
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio on sukeltanut äkisti – tässä syy

Williamin ja Harryn perheiden arkielämässä on runsaasti eroja – myös heidän kotiensa puolesta.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin hiljattain antaman kohuhaastattelun myötä herttuapari on jälleen puhuttanut runsaasti ympäri maailmaa. Niin ikään kansainvälisesti on jälleen herännyt kiinnostus myös sitä kohtaan, millaista elämää herttuapari elääkään kuninkaallisuudestaan vetäytymisensä jälkeen – varsinkin verrattuna brittihoviin. 

Meghan ja Harry asustavat nykyään esikoisensa Archien kanssa Yhdysvaltojen Kaliforniassa Monteciton ökyjulkkisten keskellä, kun taas ennen he asuivat Lontoon liepeillä hyvin samalla tavalla, kuin muilla brittikuninkaallisilla on tapana. 

Vertailimme, miltä Harryn ja Meghanin uusi elämä näyttää heidän asumuksensa perusteella siihen, kuinka Harryn isoveli prinssi William ja herttuatar Catherine elävät yhä brittihovissa. 

William ja Catherine 

Prinssi William ja herttuatar Catherine muuttivat Kensingtonin palatsiin vuoden 2013 lokakuussa esikoisensa prinssi Georgen syntymän jälkeen. Tätä ennen pari asui palatsin mailla sijaitsevassa Nottingham Cottagessa, jossa myös Harry ja Meghan asuivat kihlauksensa sekä avioliittonsa alun ajan. 

Lontoon Hyde Parkissa sijaitseva Kensingtonin palatsi käsittää suuren alueen, jolla asuu useita kuninkaallisia sekä heidän työntekijöitään. William ja Catherine asuvat palatsin asunnossa 1A, johon he asettuivat pysyvästi vuonna 2017 Williamin päätettyä jättää työnsä pelastushelikopterin lentäjänä. Päätöksen myötä William ja Catherine pystyivät ottamaan hoitaakseen entistä enemmän kuninkaallisia velvollisuuksiaan ja heidän kolme lastaan voivat käydä koulunsa Lontoossa. Myös Williamin ja Harryn edesmennyt äiti prinsessa Diana on asunut Kensingtonin palatsissa – joskin eri asunnossa kuin missä William perheineen tänä päivänä asuu. 

Williamilla ja Catherinella perheineen on käytössään Kensingtonin palatsissa nelikerroksinen asunto, jossa on 20 huonetta. Huoneisiin lukeutuvat 5 erilaista vastaanottohuonetta, 3 päämakuuhuonetta, Williamin ja Catherinen omat vaatehuoneet, lastenhuoneet päivä- ja yökäyttöön sekä henkilökunnan tilat. Asunto oli ennen kuningatar Elisabetin edesmenneen pikkusiskon prinsessa Margaretin koti. 

Asunnon kellarikerroksessa oli aikoinaan prinsessa Margaretin valokuvaajana toimineen aviomiehen Anthony Armstrong-Jonesin pimiö, mutta nyt tilalla on kuntosali erillisen pyykki- sekä matkalaukkuhuoneen kera. William ja Catherine remontoivat aikoinaan kotinsa keittiön, käyttäen siihen noin 198 000 euron edestä omia rahojaan. 

Herttuapari hoitaa myös virallisia tehtäviään kotonaan. Pariskunnan kodin vieraina ovat olleet muun muassa Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama vaimonsa Michelle Obaman kanssa vuonna 2016. Catherine ja William isännöivät ja emännöivät edustusvieraitaan perheen kodin toisessa olohuoneessa, joka on varattu virallisempia vierailijoita varten. 

Perheellä on myös toinenkin koti, Norfolkissa sijaitseva Anmer Hall, jonka oli alunperin tarkoitus toimia Williamin ja Catherinen ja heidän lapsiensa ensisijaisena, rauhallisempana kotina. Perhe vietti suuren osan ajastaan koronapandemian puhjettua juuri Anmer Hallissa. 

Anmer Hall oli kuningatar Elisabetin myöhäinen häälahja vuonna 2013 Williamille ja Catherinelle, jotka menivät naimisiin vuonna 2011. Catherine ja William perheineen elivät vakituisesti Anmer Hallissa vuoteen 2017. 

Pariskunnan maalaiskodista tiedetään huomattavasti vähemmän kuin Kensingtonin palatsista. Tiettävästi Anmer Hall on kolmikerroksinen talo, jossa on kymmenen makuuhuonetta. Herttuaperheen lisäksi Anmer Hallissa asustavat myös Williamin ja Catherinen läheisimmät työntekijät silloin, kun hekin ovat maalaiskodissaan. 

Lähteiden mukaan William ja Catherine viihtyvät Anmer Hallissa erityisen hyvin muun muassa sen tarjoaman yksityisyyden takia. Koti sijaitsee lähellä Anmerin pikkuruista kylää, jossa asustus on harvaa. 

Paikalliset ovat kertoman mukaan tottuneet näkemään Catherinen ja Williamin pyörivän kylällä paikallisissa kaupoissa vieraillen sekä maaseudulla pyöräillen. Pariskunta jopa myös on tiettävästi tavannut lounastaa toisinaan paikallisessa pubissa. 

Harry ja Meghan

Ilmoittaessaan kihlauksestaan syksyllä 2017 prinssi Harry ja herttuatar Meghan asuivat Kensingtonin palatsin Nottingham Cottagessa. Pariskunta muutti vuonna 2019 Windsorin linnan lähellä sijaitsevaan Frogmore Cottageen, joka oli lahja kuningatar Elisabetilta. Vaikka Harry ja Meghan muuttivat vuoden 2020 keväällä Yhdysvaltoihin, on Frogmore Cottage yhä pariskunnan talo Iso-Britanniassa, mikäli he vierailevat Harryn perheen luona. Hiljattain Frogmore Cottagessa asusti hetken aikaa esikoistaan odottanut prinsessa Eugenie aviopuolisonsa Jack Brooksbankin kanssa.

Frogmore Cottagesta nousi kohu aikanaan, sillä Meghanin ja Harryn kodin remontoimiseen käytettiin 2,5 miljoonaa euroa veronmaksajien rahoja, jotta pariskunta sai remontoida kotinsa mieleisekseen ennen esikoisensa Archien syntymää. Yhdysvaltoihin asettumisensa jälkeen syksyllä 2020 pariskunnan tiedottaja kertoi, että Harry on maksanut takaisin kokonaisuudessaan Frogmore Cottagen remonttikulut omilla rahoillaan. Meghan ja Harry eivät ole tiettävästi käyneet talossaan maaliskuun 2020 jälkeen. 

Talo pitää tiettävästi sisällään ainakin viisi makuuhuonetta, keittiön, olohuoneen, luksuskylpyhuoneen sekä lastenhuoneen. Lähteiden mukaan Meghan palkkasi aikanaan mainetta keränneen sisustussuunnittelija Vicky Charlesin sisustamaan talon ja remontissa käytettiin pitkälti vegaanisia sekä orgaanisia maaleja. 

Kuninkaallisen elämän jätettyään Harry, Meghan ja Archie suuntasivat Kanadan kautta Los Angelesiin, jossa he asettuivat hetkeksi näyttelijä Tyler Perryn omistamaan kartanoon. Beverly Ridgen alueella sijaitsevan talon on arvioitu olevan 18 miljoonan dollarin arvoinen ja sen mukavuuksiin kuuluu muun muassa iso uima-allas. Perryn kartanossa on kahdeksan makuuhuonetta ja 12 kylpyhuonetta.

Kesällä 2020 Harry ja Meghan löysivät viimein vakituisen kotinsa, kun he ostivat oman kartanonsa Montecitosta Kaliforniasta, joka on tunnettu superjulkkisten asuinalue. Herttuaparin naapurissa asuvat muun muassa Oprah Winfrey sekä Ellen DeGeneres.

Harry ja Meghan ostivat hulppean kartanonsa vajaalla 15 miljoonalla dollarilla (yli 12 miljoonaa euroa). Kartanosta ja sen tontin alueelta löytyy tiettävästi muun muassa 9 makuuhuonetta, 16 kylpyhuonetta, viiden auton talli, elokuvateatteri, pelihuone, viinikellari, kylpylä, hierontahuone, kuntosali, ruusupuutarha, uima-allas, leikkipuisto, tenniskenttä sekä vierasmökki. Lisäksi kartanon alueella on myös Winfreyn haastattelussakin nähty kanala, jossa Harry ja Meghan pitävät pelastamiaan kanoja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja