Herkullista pastaa

futureimagebank.com
futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 26.10.2002 13:34

Pasta on kuulunut jo etruskien, Italian varhaisimpien asukkaiden, ruokavalioon. Kuivapastan teollinen valmistus aloitettiin 1700 - 1800-luvulla. Vaikka pastalla on vankka asema myös suomalaisessa ruokakulttuurissa, perinteiden pituus näkyy kulutusmäärissä: suomalainen syö pastaa keskimäärin kolme kiloa vuosittain, mutta italialainen peräti noin 30 kiloa.

Erilaisia pastojaErilaisia pastojaCopyright Alma Media Oyj 2001

Pasta on paitsi helppo ja herkullinen ruoka-aine, myös erinomainen hiilihydraattien lähde. Sadassa grammassa pastaa on yli 60 grammaa hiilihydraatteja. Monipuolisesta pastavalikoimasta löytyy nykyään myös kauraa, ohraa ja ruista sisältäviä pastavaihtoehtoja. Niissä on entistä enemmän kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Pasta on kansainvälinen ja kuitenkin myös hyvin suomalainen suosikkiruoka. Se on monipuolista ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Pasta on trendikästä mutta samalla myös terveellistä ja edullista. Pastasta teet hyvää nopeasti ja helposti, kokeile alla olevia reseptejä vaikka viikonloppuruoaksi.

Erilaisia pastaruokia:

kierremakaroonikierremakarooniCopyright Alma Media Oyj 2001

Punaista pastaa Feta-pastapannu Pastaa ja maapähkinäkastiketta Kalaa ja tomaattipastaa Wokkipasta Pan Catalina, tomaatti-anjovispasta Äyriäispasta Metsämiehen pasta Pestopastaa

(Mtv3-Finfood)

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle