Henrik Haapala vaihtaa toiseen huippusarjaan – seura hehkuttaa vuolaasti

Henrik Haapala siirtyy Ruotsiin SHL-seura Malmö Redhawksiin tulevaksi jääkiekkokaudeksi.

Haapala, 30, kiekkoili viime kauden Sveitsissä ja pelasi otteluita lopulta peräti kolmessa seurassa, Genève-Servettessä ja Lausannessa sekä välissä lainalla Davosissa Spengler Cupin ajan.

Haapalan pyttyjen listalle lisättiin CHL-mestaruus ja Spengler Cupin voitto. Hän on voittanut takavuosina Tapparassa kaksi Suomen mestaruutta, ja vuonna 2014 hän juhli juuri Malmössä alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

Suomalaishyökkääjä on piipahtanut urallaan myös NHL:ssä. Mies pelasi viisi ottelua Florida Panthersissa kaudella 2017–18.

"Aiheuttaa vastustajille paljon ongelmia"

Haapala sanoi Malmön tiedotteessa olevansa todella iloinen sopimuksesta seuran kanssa. Hän kertoi käyneensä keskusteluja seuran kanssa myös viime vuonna, mutta nyt oli "oikea aika kummallekin osapuolelle".

Malmön urheilujohtaja Björn Liljander hehkutti Haapalaa vuolaasti. Hän luonnehti Haapalan olevan "kokemuksellaan ja voittavalla taustallaan" iso lisä joukkueeseen.

– Saamme Henrikistä peliälykkään pelaajan, joka osaa pelata kiekolla hyvin. Nopeilla toimillaan hän saa aikaan hyviä pelejä ja aiheuttaa vastustajille paljon ongelmia, Liljander kommentoi.

Ruotsi lukeutuu Sveitsin ohella Euroopan kirkkaisiin kärkisarjoihin. Malmö sijoittui päättyneellä kaudella 12:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat