Henri Alén

Keittiömestarina Helsingissä muun muassa Savoyssa ja tällä hetkellä omaa Muru-ravintolaa pyörittävä Henri Alén on aamuvirkuille katsojille tuttu kasvo Huomenta Suomen ruoka-ohjelmasta sekä Köyhistä ritareista,

Einesruokaa kammoksuva kokki herkuttelee hyvillä juustoilla ja hurmaa lampaankyljyksillä.


Oletko saanut köyhien ritareiden ruokakerho-kollegoiden resepteistä ideoita joita olet toteuttanut kerhon ulkopuolellakin? Kerro esimerkki.
Kyllä ja paljon. Nikin pekoniviikunoita ja Meri-Tuulin kaalipiirasta on tullut tehtyä. Paljon muutakin on tarttunut matkaan.

Mitä kasviksia ilman et tulisi toimeen kokatessasi?
Sipulia ilman jäisi moni ruoka tekemättä. Joka sesongilla on omat kohokohtansa ja herkkunsa. Lempiraaka-aine vaihtelee aika paljon mielialan mukaan.

Minkä ruoan tuoksu saa aina veden herahtamaan kielellesi?
Kyllä savukyljen tuoksu sekä lihakeitto ovat asiat, joita en pysty ohittamaan.

Mitä raaka-ainetta toivoisit löytyvän paremmin lähikaupoista?
Kaikkea tuoretta merenelävää sekä hyvälaatuista possua ja nautaa.

Mikä kansainvälistä keittiöistä on sinulle mieluisin, miksi?
Ranska on parhaiten hallussa, mutta Italia rynnii kovasti ohi! Japani on myös maa, jolla on paljon annettavaa kokeille.

Mitä muuttaisit suomalaissa ruokakulttuurissa?
Yhdessä syöminen on niin mahtavaa, että sen tulisi olla lakisääteinen juttu ainakin kerran viikossa!

Mitä haluaisit erityisesti opettaa nuorille ruoka harrastuksesta/ammatista innostuneille?
Hyvät pöytätavat ja aitojen makujen tunnistaminen on tärkeää. Myös laadun vaatiminen kauppiaalta on monelle vaikeaa. Nämä asiat ovat sellaisia, joissa on aina kehittämisen varaa.

Mikä on oma suosikkijälkiruoka, jota teet useimmin ystävillesi/perheellesi?
Keväällä raparperipiirakka, kesällä letut ja marjat, syksyllä uuniomenat ja talvella crème brûlèe!

Kerro mieleen jäänyt muisto kouluruokailusta.
Spagettivuoka oli tosi hyvää, varsinkin ne rapeat reunat!

Lue myös:

    Uusimmat