Henkeäsalpaavan kauniin Islannin turistinähtävyydet sijaitsevat luonnossa

Islanti tarjoaa matkaajalle monenlaisia silmiä hiveleviä maisemia. Tekeminen ei lopu luonnossa kesken, sillä vaelluksen, ratsastuksen ja muiden aktiivisten harrastusten jälkeen voi pulahtaa ihanan lämpimään uima-altaaseen - ulkona.

Muutaman vuoden Reykjavikissa asunut toimittaja Satu Rämö pitää Islannin parhaana puolena huikean kaunista luontoa. Kun Rämö kävelee aamulla kotoa toimistolle, hän näkee vuoret ja meren, hyvällä säällä jäätikkökin näkyy horisontissa.

"Viikonloppuisin tai muuten lomilla olemme paljon luonnossa kaveriporukan kanssa. Käymme muun muassa vaeltamassa, kiipeilemässä ja ratsastamassa."

Myös uima-altailla oleilu kuuluu lukemisen ja joogan lisäksi Rämön harrastuksiin.

"Reykjavikissa melkein kaikki uima-altaat ovat ulkotiloissa. On ihanaa istua kuumassa altaassa ja katsella revontulia."

Rämö suositteleekin Islannissa poikkeaville matkaajille pulahdusta luonnon lähteessä tai julkisessa uimahallissa.

"Blue Lagoon on iso kylpyläntyylinen uimapaikka lähellä Islannin kansainvälistä lentokenttää Keflavikiä. Siellä käy pääosin matkailijoita ja se on välillä kovin täynnä, mutta siltikin paikka on upea kokemus: maidonvalkeaa vettä laavakentän päällä, upeat maisemat ja kiven sisään louhittu sauna."

Vesiputouksia, geysireitä ja jäätiköitä

Islannin nähtävyydet eivät muutenkaan ole Rämön mukaan rakennuksia tai monumentteja vaan luonnonmaisemia.

"Ensikertalaiselle suosittelen Kultaista kierrosta, joka kiertää upean Thingvellirin alueen, Haukadalurin alueen Geysireineen ja Gullfossin vesiputouksen."

Mikäli matkailijalla on enemmän aikaa, Rämö neuvoo ottamaan suunnan ykköstietä esimerkiksi etelään joko autolla tai bussilla.

"Siellä kannattaisi käydä katsomassa Vikin mustaa hiekkarantaa, Vatnajökullin jäätikköä ja upeaa jäätikkölaguunia Höfnin lähellä", Rämö opastaa.

Vaellusreittejä joka makuun

Vaelluksesta kiinnostuneille Rämö suosittelee päivämatkaa Reykjadaluriin, jossa voi muun muassa uida luonnonlähteessä, johon kuuma ja kylmä vesi sekoittuvat sopivanlämpöiseksi uimavedeksi. Pidempää retkeä kaipaavien kannattaa suunnata kolmipäiväiselle vaellukselle Laugaveguriin, joka on täynnä hengästyttävän upeita maisemia.

"Se on pituudeltaan 55 km ja vaatii jo vähän kuntoa ja halukkuutta nukkua teltassa tai vuoristomajassa. Mutta vaeltamisesta kiinnostuneille tämä on legendaarinen reitti."

Lisäksi matkailija voi kuluttaa aikaansa ratsastusretkillä tai Reykjavikin kaupungissa.

"Reykjavik on kyllä yksi upeimpia kaupunkeja maailmassa. Ihanan pieni, mutta niin täynnä kaikkea. Jos asuu keskustassa, kävellen pääsee joka paikkaan," Rämö hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja