Hengityssuojain kaulalla esiintynyt ulkoministeriön Pasi Tuominen ihmetytti A-Studiossa – näin hän perustelee ratkaisuaan

Onko suusuojuksista hyötyä vai ei? 9:12
Onko suusuojuksista hyötyä vai ei? Uutisaamun haastattelussa THL:n tutkimusprofessori emeritus Matti Jantunen

Tuomisen mukaan maski kasvoilla kävelyä ei ole ruokakaupassa ihmetelty.

Ulkoministeriön konsulipäällikön Pasi Tuomisen esiintyminen Ylen A-Studiossa herätti eilen huomiota.

Tuomisen näkemysten sijaan esimerkiksi Twitterissä ihmeteltiin konsulipäällikön kaulalla ollutta hengityssuojaa, jota hän ei kuitenkaan pitänyt kasvoillaan.

– Käytin maskia ennen haastattelua, mutta haastattelun aikana on vaikea puhua maskin takaa, Tuominen perustelee suojaimen esillä olemista.

Tuominen sanoo käyttävänsä hengitysmaskia, jos hän käy muualla kuin ulkona kävelemässä tai on kotona. A-Studiossa hänellä oli käsissään myös siniset kumihanskat.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Koronakriisi kannattaa ottaa vakavasti"

Ministeriön toimipaikoissa Tuominen ei tällä hetkellä juuri vieraile, sillä hän on etätöissä.

– Käsittääkseni viimeisin tieto on, että myös oireettomat voivat välittää tautia. Ihmiset eivät useinkaan tiedä, onko heillä tartunta vai ei, Tuominen sanoo.

Tuominen ei usko, että hänellä on koronavirustartunta.

– Koronakriisi kannattaa ottaa vakavasti, koska kyseessä on elämän ja kuoleman kysymys erityisesti riskiryhmille, Tuominen muistuttaa.

Jo jonkin aikaa on kuitenkin pidetty perusteltuna, että myös oireettomat viruksen kantajat voivat koronaa levittää. Jotkut havainnot myös kertovat siitä, että suurin osa tartunnan saaneista on oireettomia.

Lue myös:

    Uusimmat