Helsinkiläisravintolan karu kohtalo: Ovet kiinni – nyt kerätään almuja

Facebookissa lähti torstaina leviämään yllättäen ovensa sulkeneen helsinkiläisravintolan yrittäjän hätähuuto.

Ravintolayrittäjä Otto Helinillä on viimeinen oljenkorsi käsissään.Vain muutaman kuukauden toiminut ja ravintolaäänestyksissä menestystäkin niittänyt Studioravintola Paksu joutui sulkemaan ovensa talousvaikeuksien vuoksi. Ravintola palkittiin taannoin City-lehden äänestyksessä muun muassa parhaana tulokkaana. Nyt ravintolayrittäjä yrittää pelastaa jo lähes upoksissa olevaa laivaansa vetoamalla ravintolasta pitäneisiin asiakkaisiin. Helin kirjoitti torstaina ravintolan Facebook-sivuille vetoomuksen, jossa kertoo vaikeasta pattitilanteesta ja pyytää Paksun faneilta apua.

– Titanicin kapteenin viimeinen virsi. Istun täällä yksin tyhjässä ravintolassa ja mietin miten ihmeessä tässä nyt näin kävi! Stadin parhaat pöperöt, loistavat puitteet, iloinen henkilökunta ja hyvä meininki kaikin puolin! Ja nyt on ovi kiinni kun rahat on loppu, Helin aloittaa viestissään.

Missä sitten oikeastaan meni vikaan?

– Se oli varmasti monen sattuman summa. Ainakin siihen vaikuttivat startin kiire. Olisi voitu tehdä asiat ja pohjatyö vähän hitaammin, tutkia ja budjetoida remonttia. Liian hätäiset hinta-arviot remontista koituivat kohtaloksemme. Remontissa paljastui kalliita yllätyksiä, Helin kertoo Makuja-sivustolle.

Useissä muissakin ravintolaprojekteissa mukana ollut Helin kertoo, ettei koskaan aiemmin ole törmännyt näin suuriin vastoinkäymisiin.

Asiakkailta pyydetään rahoitusapua

Helin ehdottaa vetoomuksessaan, että Paksua tukevat asiakkaat voisivat ostaa ravintolasta 99 euroa maksavan kanta-asiakaskortin, joka muuntuu nyt pelastaja-kortiksi. Helin lupaa kortin ostajille tuntuvia etuja ravintolassa. Jos 3000 ihmistä sitoutuu ostamaan kortin, Paksu avaa jälleen ovensa. Ostokiinnostus ilmaistaan tykkäämällä Facebookissa Helinin vetoomusta. Tykkäyksiä on kertynyt päivässä jo yli 2000.

– Annamme kortin ostajille tuntuvia ja jatkuvia etuja ruoasta ja juomasta. En suoraan sanottuna kyllä uskonut, että tällä päästään näin pitkälle. Olemme saaneet roimasta valoa tunnelin päähän. Ihmisten reaktio on ollut lämmin. Tänään joudun kirjoittamaan jo pelastaja-kortin edut nettisivuille, Helin nauraa.

Jos 3000 yritystoimintaa tukevaa sijoittajaa löytyy, avaa Paksu mahdolliseti ovensa uudelleen jo ensi viikolla. Helinilla onkin täysi työ koota henkilökunta uudelleen kokoon avaamista varten. Pelastaja-korttien myynnillä ei kuitenkaan välttämättä vielä saada koko ravintolaa pelastettua, kun velkaa on kertynyt suuren kuusinumeroisen summan verran. Tällä ratkaisulla saadaan kuitenkin Helinin mukaan pöytä puhtaaksi ja päästään jatkamaan eteenpäin.

– Siitä se työ vasta alkaa. Otan jo tänään yhteyttä ammatti-ihmisiin, jotka hoitavat yritysten raha-asioita, Helin lupaa.

Studioravintola Paksun taustalla toimii Helinin lisäksi useiden eri alojen osaajia ja tukijoita. Mukana sijoittajana on esimerkiksi nyrkkeilijä Robert Helenius, joka on saanut ravintolaan jopa nimikkoannoksen, Robert Heleniuksen kanahaasteen. Kanahaasteessa asiakkaan tehtävänä on tuhota kolmen kilon kanavuori puolessa tunnissa.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja