Mainos

Helsinkiläispoliisit Heidi Warelius ja Niina Pulli tekivät naisen työn Maarianhaminassa

Mitä ihmettä - ratsupoliiseja Ahvenanmaalla? Maarianhaminan arvokuljetusryöstöstä eilen julkaistuissa kuvissa herätti ihmetystä, että ryöstäjiä aloillaan pitelevät naispoliisit olivat liikkeellä ratsain. Ratsupoliisejahan on vain Helsingissä ja Turussa.

Sopivasti naisten viikolla sattuneen urotyön takana ovatkin helsinkiläispoliisit. Pasilan poliisipiirin ylikonstaapeli Heidi Warelius ja vanhempi konstaapeli Niina Pulli valvovat turistien kansoittamaa Maarianhaminaa virka-apuna.

Ruotsinkielinen Warelius on ollut Maarianhaminassa virka-apukäytännön alusta lähtien eli kolmatta kesää peräkkäin. Hänen mukanaan on hyvin ruotsia taitava Pulli. Hevoset ovat ahvenanmaalaiset Hokkuspokkus ja Michelangelo.

Sivullinen piteli hevosta

Helsinkiläispoliisien toiminta oli sitenkin harvinaista, että toinen poliiseista joutui laskeutumaan hevosen selästä. Kun Pulli otti epäillyn kiinni, ylikonstaapeli Warelius eristi aluetta. Pullin hevosta piteli hänen käskystään sivullinen.

- Siinä oli niin kiire, että päädyimme tällaiseen ratkaisuun, Warelius kertoo puhelimitse Maarianhaminasta.

- Ja hyvin pelitti.

Wareliuksen mielestä ryöstäjän kiinni otto onnistuu ratsain ainakin yhtä hyvin kuin jalkaisin.

- Paremmin minä sieltä hevosen selästä näen.

Poliisit liikkuvat yleensä aina kahtena ratsukkona. Siksi tavanomainen ratkaisu on, että jos hevosen selästä on laskeuduttava, toinen poliisi pitelee hevosta.

- Mutta jos on esimerkiksi kotihälytys, olen joskus pyytänyt sivulliselta, että voitko pidellä, Warelius sanoo.

"Joskus narut tolpan ympäri"

Hänen mukaansa hevosen voi tarvittaessa myös sitoa, kun noustaan ratsailta.

- Olen joskus heittänyt narut jonkin tolpan ympäri, Warelius sanoo.

Kokenut helsinkiläinen ratsupoliisin vanhempi konstaapeli Jukka Aarninsalo kertoo, että aikaisemmin ratsupoliisit liikkuivat jonkin verran yksinkin.

- Mutta ainakin kaksi vuotta on ollut tapana liikkua kaksin työturvallisuussyistä. Ihan sekin on otettava huomioon, että jos vaikka putoaa hevosen selästä ja taju menee, niin on joku hälyttämässä apua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.