Helsinkiläiseen teatteriin tulvi kymmeniä litroja sadevettä – suurempi vahinko oli lähellä

Helsinkiläinen teatteri kärsi rankkasateiden tulvasta - MTV Uutiset paikalla 4:38
MTV Uutiset kävi Helsingin Kellariteatterissa rankkasateen jälkeen – tältä siellä näytti.

Lauantain alkuillan rankkasateet ovat aiheuttaneet vesivahinkoja ympäri Helsinkiä. Kruununhaassa sijaitseva Helsingin Kellariteatteri ei säästynyt vahingoilta.

Kellariteatterin jäsen Eero Leichner arvioi rankkasateiden myötä teatterin lattialle valuneen kymmeniä litroja vettä.

– Tämä tila lainehti, meillä oli viisi senttiä vettä täällä. Yksi työryhmäläinen kävi hakemassa Tuusulasta asti kaksi vesi-imuria ja täällä ollaan treenipäivä käytetty tuhoja korjaten, Leichner kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Leichnerin mukaan ikkuna, josta vesi valui teatteriin, on paikattu kahdella pyyhkeellä. Veden mukana tuli myös monta kiloa hiekkaa.

– Pysyvähän tämä ratkaisu ei ole, mutta ehkä nyt toistaiseksi näiltä sateilta on selvitty.

Teatterissa oli rankkasateen aikana ihmisiä paikalla. Mikäli teatteri olisi ollut tyhjillään, voisivat rankkasateiden aiheuttaman vahingot olla paljon pahemmat.

– Ajattele, jos täällä ei ketään olisi ollut ja vesi olisi päässyt vaan vapaasti tulvimaan ja tuhoamaan meidän sähkölaitteet, niin pahemmassa tapauksessa tässä olisi ollut myös tulipalon riski, Leichner pohtii.

Haastava aika Kellariteatterille

Vesivahingot sattuvat Helsingin Kellariteatterille hankalaan ajankohtaan. Teatteri painii tällä hetkellä talousvaikeuksissa, sillä sen saama rahoitus kattaa tällä hetkellä vain puolet vuodesta. 

– Ollaan aloitettu Kellariteatterin pienkeräyskampanja tarkoituksena kerätä lahjoituksia ihmisiltä auttamaan siinä taloudellisessa tilanteessa, jossa olemme. 

– Tämä tulva oli kuin merkkinä taivaalta ja kirsikkana kakun päällä tähän hetkeen, Leichner sanoo.

Kellariteatterin seuraava ensi-ilta on 26. heinäkuuta. Leichner uskoo, että siihen mennessä vahingot saadaan kuntoon.

– Tänään meillä piti olla ensimmäinen läpiveto esityksestä, mutta se nyt luonnollisesti siirtyi tämän takia. Uskon, että ensi-iltaan pääsemme hyvinkin vauhdilla ja varmasti.

Lue myös:

    Uusimmat