Helsinkiläinen Akseli kertoo, millaista juhlintaa Hangon Regatassa nähtiin: "Juhliminen vaatii sen, ettei pidetä kahden metrin etäisyyttä"

4:15
Helsingistä Hangon Regattaan saapunut Akseli Lehtolaa ei juhlissa levinnyt korona huoleta

Viime viikonlopun juhliminen Hangossa on poikinut useita koronatartuntatapauksia. Hangossa järjestettiin viikonloppuna purjehduskilpailutapahtuma Hangon Regatta.   

Hangon kävijöiltä oli todettu MTV Uutisten saamien tietojen mukaan eilisaamuun mennessä useita kymmeniä tartuntoja.

MTV Uutiset Live haastatteli Helsingistä Hankoon matkustanutta Akseli Lehtolaa. Pitivätkö Hangossa turvavälit?

– Mielestäni ihmisten normaali kanssakäyminen ja juhliminen vaatii sen, ettei pidetä kahden metrin etäisyyttä muihin ihmisiin. Olen ollut todella iloinen siitä, että ihmiset ovat voineet olla toistensa kanssa, kuten ihmisten kuuluukin, Lehtola sanoo.

– Ihmiset ovat selvästi kaivanneet tätä tapahtumaa. Viime vuonna Hangon Regatta oli ikään kuin peruttu ja täällä oli vain klassikot radalla. Bileet olivat pikkuisen pienemmät. Nyt kun aurinko paistaa, niin ihmiset ovat taas löytäneet Hangon, Lehtola toteaa.

Mahdollinen koronatartunta ei Lehtolaa pelota.

– Altistun päivittäin ja olen sairastanut koronan. Sukulaiset on rokotettu vähintään kerran ja vanhempi ikäluokka varmasti jo kaksi kertaa. En näe syytä pelätä ja jäädä pois näistä upeista tapahtumista, Lehtola kertoo.

"Nuoriso huolehtii, että liikettä riittää"

Sen sijaan Ylöjärveltä purjehtimaan saapunut Marko Dahlbergin kuvailee tapahtuman menoa "aika rajuksi".

– Kun kilpaillaan, niin yöelämää ei niin hirveästi vietetä. Meidän puolella oli rauhallista, mutta kyllä nuoriso huolehti, että liikettä riitti, Dahlberg kertoo.

Dahlberg ei ole kovin innoissaan siitä, että Regatan ympärille on rakentunut festarimainen tunnelma.

– Eihän se kauhean mukavaa ole, kun meri kelluu tölkkejä ja roskia, kun aamulla tullaan veneelle, eikä tiedä kuka nukkuu veneessä. Juhliakin pitää, mutta jotenkin siihen täytyisi saada järjestystä, hän sanoo.

Purjehduskilpailun järjestäjä Magnus Roth kertoi aiemmin MTV Uutisille, että itse purjehduskisaan osallistuneilla tartuntoja tai altistuksia ei ole toistaiseksi todettu. 

Hänen mukaansa kilpailun ulkopuolella meno sen sijaan tuntui iltaisin yltyvän melko riehakkaaksi, eikä maskeja näkynyt.

Hangon kaupunki varoittaa mahdollisista altistuksista muun muassa ravintola Cocossa, HSF Marinessa ja Itämerenportissa viikonloppuna olleita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja