Hangon Regatan järjestäjä kommentoi korona-altistuksia: "Meininki oli osittain aika villiä, mutta se ei liity purjehduskilpailuihin"

8:07
Hangon Regatassa todettu useita koronatartuntoja – näin kommentoi purjehduskilpailun järjestäjä

Viime viikonloppuna järjestetty Hangon Regatta on poikinut useita korona-altistuksia. Purjehduskilpailun järjestäjä kertoo, että itse kisaan osallistuneilla tartuntoja tai altistuksia ei ole toistaiseksi todettu.

Hangon Regatta kokosi viikonloppuna kaupunkiin tuhansia juhlijoilta, joiden joukossa oli myöhemmin ilmenneiden tietojen mukaan myös lukuisia koronaan sairastuneita. 

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Hangon kävijöiltä oli todettu tähän aamuun mennessä jopa useita kymmeniä tartuntoja. 

Hangon kaupunki varoittaa mahdollisista altistuksista muun muassa ravintola Cocossa, HSF Marinessa ja Itämerenportissa viikonloppuna olleita.

"Kilpailu on koronaturvallinen"

Hangon Regatan kilpailupäällikkö Magnus Roth kertoo, että varsinaiseen purjehduskilpailuun osallistuneilla ei ole järjestäjien tietojen mukaan ollut tartuntoja eivätkä he ole altistuneet virukselle Hangossa.

Roth tähdentää, että kilpailu järjestetään päiväsaikaan ja kilpailijat ovat merellä omissa veneissään.

– Se on turvallista koronan näkökulmasta. Ja päivällä myös rannalla oli aika rauhallista. Luulen, että alueella liikkuminen yöllä on ollut (altistusten kannalta) ratkaisevaa, kun tunnelma on tiivistynyt eivätkä ihmiset ole pitäneet riittävästi etätäisyyttä toisiinsa. Aika paljon oli ihmisiä loppujen lopuksi aika pienellä alueella ja harva käytti maskia, Roth kuvailee.

Rothin mukaan meno tuntui äityvän kilpailun ulkopuolella paikoin melko riehakkaaksi.

– Näytti siltä, että jengillä oli hauskaa ja osittain oli aika villiäkin meininkiä. Ja olihan täällä meidänkin alueellamme aamuisin aika likaista, paljon rikkinäisiä pulloja ja roskaa ympäri ämpäri, jota me jouduimme siivoamaan, mutta olemme tottuneet siihen. Korona toi tapahtumaan lisäongelmia tänä vuonna, mutta ne eivät millään tavalla liity purjehduskilpailuihin.

Tuhannet ihmiset juhlivat ravintoiloissa ja yksityishuviloilla

Hangossa oli poliisin mukaan viikonloppuna arviolta tuhansia ihmisiä, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuosina kyseisen tapahtuman aikana. 

Viime vuonna varsinaista Hangon regattaa ei tosin edes järjestetty koronan takia. Tänä vuonna päätös järjestämisestä tehtiin Rothin mukaan keväällä.

– Totta kai meilläkin oli osittain poikkeavia järjestelyitä. Esimerkiksi sisätiloissa olevassa kilpailutoimistossa kaikille kävijöille oli kasvomaski ja käsidesiä. Toimistoon sisään sai lisäksi tulla vain yksi ihminen kerrallaan. Palkintojenjako järjestettiin isolla aukiolla, jossa oli mahdollisuus pitää riittävästi etäisyyttä toisiin. Arvio oli, että pystymme turvallisesti järjestämään kisa tänä vuonna.

– Siihen ihmismassaan, joka tulee kylkiäisenä Regatan mukana ja joka liikkuu alueella illalla ja yöllä – jota me Hangossa kutsumme regattahännäksi – me emme sitten voi valitettavasti vaikuttaa. 

Ongelmia ollut aiemminkin

Tapahtuman aikana alueelle hengailemaan tulevat nuoret ja aikuiset ovat aiheuttaneet Rothin mukaan ongelmia ennenkin.

– Me jatkamme Suomen hienoimpien purjehduskilpailuiden järjestämistä tulevaisuudessakin ja hoidamme oman hommamme. Muu kuuluu jollekulle toiselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja