Helsinki-Vantaan koronaseula halutaan kuriin – Vantaa tehostaa koronavirustestausten johtamista lentokentällä

Bukarestista saapuu riskilento Helsinki-Vantaalle – kaikki matkustajat testataan, näin lentokenttäjärjestelyt hoidetaan 7:10
Bukarestista saapui riskilento Helsinki-Vantaalle – katso videolta, miten lentokenttäjärjestelyt hoidettiin.

Vantaan kaupunki kertoo vahvistavansa koronavirustestauksen ja muiden koronan edellyttämien toimien johtamista Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa taudin leviämisen ehkäisyä tehdään monen toimijan yhteistyönä.

Kokonaisuuden operatiivista johtoa ja koordinaatiota vahvistamaan Vantaan kaupunki perustaa Helsinki-Vantaan lentoaseman terveysturvallisuuden johtamisen tukiryhmän.

Uuden tukiryhmän johtajana toimii Husin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo. Lentoaseman alueen toimivaltaisena tartuntatautiviranomaisena toimii Vantaan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Kirsi Valtonen.

Kaupungin mukaan tarkoituksena on taata kaikille turvallinen matkustaminen ja palaaminen Suomeen. Perustettava ryhmä vastaa kentän operatiivisesta johtamisesta ja sen käyttöön palkataan tarvittavat lisäresurssit. Lisäksi asiakasohjausta ja testausten kohdentamista lentoasemalla tarkennetaan.

Vantaan kaupungin lisäksi moniammatillisessa viranomaisryhmässä on edustajat Husista, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) sekä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Lue myös:

    Uusimmat