Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema – matkustajat valitsivat

Helsinki-Vantaa on äänestetty Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi 2018 SKYTRAX World Airport Awardseissa. Tulokset julkistettiin Tukholmassa eilen keskiviikkona.

Katso yllä olevalta videolta, missä ja miten lentokoneruoka valmistetaan.

Tulokset perustuvat yli 13,7 miljoonaan lentoasemakyselyyn yli 500 lentoasemalla vuoden 2017 elokuun ja vuoden 2018 helmikuun välillä. Vastaajat edustivat yli sataa kansallisuutta.

Matkustajat arvioivat kokemuksiaan lentoasemalla olevista palveluista ja avaintoiminnoista. Huomiota kiinnitettiin esimerkiksi lähtöselvitykseen, saapumiseen, vaihtomatkustamiseen, ostosten tekemiseen, turvallisuuteen ja portille siirtymiseen.

– On kunnia saada palkinto, josta ovat olleet päättämässä matkustajat ympäri maailmaa. Tämä todistaa mitä parhaimmalla tavalla, että kova työmme Helsinki-Vantaan asiakaskokemuksen edelleen kehittämiseksi on huomioitu, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finavialta sanoo.

Vuonna 2017 Helsinki-Vantaan lentoasemalla vieraili 18,9 miljoonaa matkustajaa, mikä oli miltei kymmenen prosenttia edellisvuotta enemmän. Vuonna 2018 lentoasema odottaa ohittavansa 20 miljoonan matkustajan rajapyykin.

Mikä SKYTRAX World Airport Awards?

  • Lentokenttäalan arvostetuimpia kunnianosoituksia, joita on jaettu vuodesta 1999 lähtien
  • Palkinnot perustuvat vuosittaisiin lentoasemilla toteutettaviin asiakaskyselyihin
  • Kysely toimitetaan puolueettomasti, eikä lentoasemalla ole mahdollisuutta vaikuttaa kyselyyn tai palkintoihin
  • Tunnetaan myös nimellä Passengers Choice Awards

Parhaillaan Helsinki-Vantaalla on käynnissä 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on valmistautua palvelemaan 30 miljoonaa vuosimatkustajaa.

– Haluamme, että ihmiset voivat matkustaa paikasta toiseen mahdollisimman helposti. Teemme parhaamme, että matkustaminen olisi sujuvaa ja että asiakastyytyväisyytemme olisi korkealla tasolla – myös tulevaisuudessa, Haapasaari sanoo.

Helsinki-Vantaalta on lentoyhteydet 145 kohteeseen ympäri maailmaa yli 50 lentoyhtiön lennoilla. Se on tärkeä lentoliikenteen solmukohta Euroopan ja Aasian välillä: Aasiaan menee Helsinki-Vantaalta yhteensä 20 suoraa reittiä ja yli sata lentoa viikossa.

Lähde: Finavia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja