Helsinki oikoo eilistä viestiään päiväkotien ja koulujen koronajäljityksestä: "Selvitämme tartunnat huolellisesti"

Näin Vapaavuori kertoi pääkaupunkiseudun uusista rajoituksista:"Nämä toimenpiteet ovat rajuja, sitä ei voi kieltää" 5:22
Katso myös: Näin pormestari Jan Vapaavuori kertoi uusista koronarajoituksista perjantaina.

Helsingin kaupunki oikoo väitteitä, jotka lähtivät liikkeelle, kun huoltajat saivat eilen viestin päiväkotilaisten koululaisten tartunnanjäljityksestä.

Eilisen viestin mukaan Helsingin päiväkodeissa ja kouluissa ei enää asetettaisi laajoja karanteeneja, jos tartuntoja todetaan.

Jos ryhmissä on vain yksi tartunta, tartunnan saanut asetetaan eristyksiin ja hänen perheensä karanteeniin, viestissä kerrottiin.

Mikäli tartunnan saaneita on enemmän, tehdään normaalit jäljitystoimenpiteet ja altistuneet määrätään karanteeniin.

Asiasta uutisoi Verkkouutiset.

Helsingin kaupungin tänään julkaiseman tiedotteen mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

– Keskustelusta on saattanut saada sen käsityksen, että Helsingissä ei enää selvitetä päiväkotien ja koulujen tartuntojen kohdalla mahdollisia altistuneita, tiedotteessa todetaan.

– Selvitämme tartunnat huolellisesti ja viestimme niistä aina kaikille huoltajille mahdollisimman pian. Asetamme esimerkiksi karanteeniin kaikki ne lapset ja koululaiset, jotka arviomme pohjalta ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen tarkentaa.

Tiedotteen mukaan kaupunki tekee tartuntatilanteessa selvityksen sekä riskiarvion, joiden perusteella jatkotoimenpiteet tehdään. Tällä ehkäistään tartuntojen leviäminen.

– Päiväkotien ja koulujen tartunnoista viestitään aina huoltajille.

Helsinki pahoittelee aiheutunutta hämmennystä ja aikoo täsmentää eilen lähetettyä viestiä.

Lue myös:

    Uusimmat