Helsingin Lego-tapahtumalle rajua kritiikkiä: "Täysi kaaos" – Näin vastaa tilaisuuden järjestäjä MTV Uutisille

Aki Lego-messuilla: Katso henkeäsalpaavat rakennelmat Messukeskuksessa 8:53
Katso henkeäsalpaavat rakennelmat Messukeskuksessa

Helsingin Messukeskuksessa viikonlopun aikana järjestettävä Lego-rakennustapahtuma on saanut runsaasti kritiikkiä järjestelyistään.

Tapahtuman järjestänyt PiiPoo Oy kertoi päivällä Facebookissa, että tapahtuman lipunmyynti jouduttiin keskeyttämään liian suuren kävijämäärän vuoksi.

Kommenteissa tapahtuman järjestelyitä luonnehditaan kärkkäästi "huonosti suunnitelluksi kaaokseksi".

Tilaisuus oli sujunut aamupäivällä jouheasti ja tuolloin paikalla olleilla oli järjestelyistä hyviä kokemuksia. Tilaisuus oli kuitenkin ruuhkautunut pahoin aamupäivän jälkeen ja jonot esimerkiksi lipunmyyntiin olivat venyneet pitkiksi.

Jotkin kävijät kritisoivat, että liikkuminen pienen lapsen kanssa oli lähes mahdotonta sisällä olleen suuren väkimäärän takia.

– Koko ajan sai katsoa mihin astut, ihmiset törmäilivät toisiinsa, väkeä niin paljon, että ihme, että näki mitään. Pojalla meni hermo jo ensimmäisellä 15 minuutilla. Vähän huonosti näki mitään, valitetaan eräässä kommentissa.

Osa kävijöistä pohti myös esimerkiksi tilojen paloturvallisuutta, kun ovissa oli ollut paljon tungosta.

– Vaikka meillä oli ennakkoliput, kokemus oli todella kamala! Tila oli aivan liian pieni, liikaa ihmisiä, huonot opastukset, huono ilma tilassa. 

Tapahtuman järjestäjä harmittelee tilannetta

Tapahtumavastaava Timo Ranto pahoittelee MTV Uutisten haastattelussa tilannetta ja siitä aiheutunutta mielipahaa kävijöille. Ranto kertoo, että tälle vuodelle tapahtuman tilaa oli kasvatettu, ja henkilökuntaa sekä järjestyksenvalvojien määrää oli lisätty. 

Järjestelyissä oli varauduttu siihen, että kävijämäärä nousisi noin 20 prosentilla aiemmasta, vuonna 2019 järjestetystä vastaavasta tapahtumasta. Arvio oli kuitenkin mennyt alakanttiin.

– Kävijämäärä oli niin iso, että niin isoon kävijämäärään ei ollut varauduttu. Sen takia lipunmyynti piti lopettaa paikan päällä, että halliin ei tule liikaa ihmisiä. Siinä vaiheessa, kun todettiin, että alkaa olla liian ruuhkautunutta, niin laitettiin stoppi lipunmyynnille.

Ranto kertoo, että paikalla tilaisuudessa oli tänään arviolta 10 000 kävijää. Ranto toteaa olleensa tapahtumassa muun muassa ovella seuraamassa tilannetta, kun lipunmyynti oli keskeytettävä.

– Kyllä se täytyy myöntää, että ei se hyvältä tuntunut kenestäkään. Oli pettyneitä ilmeitä, voin sen kyllä sanoa suoraan.

Kaksipäiväinen Lego-rakennustapahtuma jatkuu huomenna. Ranto kertoo, että huomenna tapahtumaan ei tulla myymään paikan päältä lippuja lainkaan. 

– Tänään tulee myyntiin 2 000 ennakkolippua, että heilläkin on mahdollisuus päästä, jotka olivat tulleet tänne ihan tapahtumaa varten. Sen jälkeen ei myydä enää lisää lippuja.

Ranto kertoo, että päivä on ollut tunteikas.

– Me pyrimme järjestämään sellaisia tapahtumia, joissa itsekin haluaisi käydä. Tällä kertaa ei olla siinä ihan täysin onnistuttu ja se menee ihan puhtaasti meidän piikkiin.

Ranto huomauttaa, että suurin osa kävijöistä oli kuitenkin tyytyväisiä tapahtumaan päivällä tapahtuneen parin tunnin ruuhkapiikin jälkeen.

– Haluan henkilökohtaisesti pahoitella asiakkaille, joille olisi voinut jäädä parempi fiilis tapahtumasta. Se on tavoitteena, että on hyvän mielen tapahtumia. Voin kyllä sanoa, että tästä otetaan tulevia tapahtumia ajatellen opiksi.

Lue myös:

    Uusimmat