Helsingin hallinto-oikeus kielsi ilvesten kaatolupien täytäntöönpanon Uudellamaalla

Ilvesten kaatoluvista nousi iso kohu - miksi rauhoitettuja ilveksiä täytyy metsästää? 6:40
Katso myös: Ilvesten kaatoluvista nousi iso kohu - miksi rauhoitettuja ilveksiä täytyy metsästää?

Helsingin hallinto-oikeus on keskiviikkona määrännyt täytäntöönpanokiellon Uudellemaalle myönnetyille ilveksen kaatoluville.

Luonnonsuojeluyhdistykset, kuten Suomen luonnonsuojeluliitto, valittivat hallinto-oikeuteen Riistakeskuksen myöntämistä 16 poikkeusluvasta, jotka sallivat 23 ilveksen kannanhoidollisen metsästyksen Uudellamaalla joulukuun 2023 ja helmikuun 2024 välisenä aikana.

Hallinto-oikeus kielsi poikkeuslupien täytäntöönpanon siihen saakka, kunnes valitukset on käsitelty. Hallinto-oikeuden tänään keskiviikkona antamasta päätöksestä ei ilmene, milloin hallinto-oikeuden on määrä antaa ratkaisu valituksiin.

Kiellon vuoksi luvissa mainittuja eläimiä ei saa metsästää.

300 lupaa myönnetty

Riistakeskus tiedotti lokakuussa myöntäneensä 300 kannanhoidollista poikkeuslupaa ilveksen metsästykselle tulevaksi talveksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto on puolestaan kertonut tehneensä hallinto-oikeuksiin 168 valitusta ilveksen metsästyksen poikkeusluvista.

Luonnonsuojeluliitto on kritisoinut Riistakeskuksen perusteluja myönnetyille poikkeusluville ja pitänyt perusteluja riittämättöminä.

Aiemmin tällä viikolla Riistakeskus kertoi, että Itä-Suomen hallinto-oikeus määräsi toimeenpanokiellon Kaakkois-Suomen ja Pohjois-Karjalan alueille myönnetyille ilveksen kaatoluville.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeudesta kerrottiin tänään STT:lle, että sinne on saapunut 28 valitusta Riistakeskuksen ilveksen metsästykseen myöntämistä kaatoluvista.

Lue myös:

    Uusimmat