Mainos
Mainos

Helppoa ja edullista turvaa: Näin omaisuus olisi hyvä suojata kotona

Asuntomurrot ovat lisääntyneet, mutta harva suojaa omaisuuttaan asianmukaisella turvakaapilla.

Kun lähdetään lomareissulle, etsitään uudesta hotellihuoneesta usein ensimmäisenä turvakaappi, johon saa säilöön kaiken tärkeän passeista arvokoruihin. Tästä huolimatta harva miettii sitä, kuinka arvotavaroita säilytetään kotona, vaikka kompakti turvakaappi olisi hyvin perusteltu hankinta myös kotioloihin.

– Myös kotona omaisuus olisi hyvä suojata turvakaapilla. Se on suoja, jonka pystyy itse helposti ja kohtuullisen edullisesti tekemään omaisuudelleen, Abloyn myyntipäällikkö Anssi Liski tähdentää.

Suojaa omaisuutesi myös kotona

Asuntomurroissa varkaiden matkaan lähtee usein sellaista arvokasta irtotavaraa, joka on helppo ottaa matkaan – ja helppo muuttaa rahaksi. Juuri tällaiset tavarat arvokoruista aseisiin ja elektroniikkaan on hyvä säilyttää turvakaapissa.

– Turvakaapin tehtävä on toimia varkaustilanteessa hidastajana. Kun joku murtautuu kotiin, huolellisesti rakenteisiin kiinnitetty turvakaappi hidastaa varkaan toimintaa, Liski toteaa.

Käytännössä tämä voi tarkoittaa sitä, että kutsumattomat vieraat eivät edes vaivaudu yrittämään turvakaapin murtamista – vaan tyytyvät haalimaan matkaansa muuta irtainta omaisuutta.

Monet pankit sulkevat vähitellen tallelokeroitaan ja niistä luovutaan pankeista ympäri Suomea. Tämän vuoksi esimerkiksi osakekirjoja ja muita tärkeitä papereita tuodaan kotiin yhä enenevissä määrin.

Valitse turvakaapin ominaisuudet tarpeen mukaan

Kotioloihin sopivia turvakaappeja on tänä päivänä tarjolla useisiin eri tarpeisiin. Mikäli harkitsee turvakaapin ostamista, on syytä miettiä sitä, millaiselle omaisuudelle kaapista toivotaan turvaa.

– Yale-turvakaappeja on tarjolla montaa eri mallia. Ennen ostopäätöstä kannattaakin miettiä tarkkaan, mitä turvakaapissa aikoo säilyttää, Liski toteaa.

Esimerkiksi palonkestävä turvakaappi on sopiva valinta, mikäli turvakaapilla on tarkoitus suojata asiakirjoja.

– Palonkestävä turvakaappi on kaikille tärkeille asiakirjoille sopiva säilytyspaikka, Liski kertoo.

– Kotona laitamme myös lasten iPadit silloin tällöin jäähylle turvakaappiin, Liski vinkkaa.

Turvakaappi mahtuu pieneen tilaan

Asumismuoto ei vaikuta siihen, kannattaako irtaimistoa suojata turvakaapin avulla: Turvakaapilla voi suojata omaisuuttaan sekä omakoti-, rivi- että kerrostalossa. Yalen turvakaappeja on tarjolla myös monessa eri kokoluokassa. 

– Kaappeja on tosi erikokoisia. Pienimmät saa kiinnitettyä vaikka vaatekaapin hyllylle, vaatepinon taakse ja isoimpiin mahtuu hyvin pari mappia, Liski kertoo.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja