Mainos

Helppo vinkki takaa paremmat yöunet: Tästä syystä sinun tulisi pedata sänkysi joka aamu

Yksi nopeimmista ja helpoimmista keinoista parantaa unenlaatua sekä henkistä hyvinvointia, on käyttää muutama minuutti aikaa sängyn petaamiseen.

Kodin siisteydestä kirjankin kirjoittaneen Rachel Hoffmanin mukaan suurin osa meistä vihaa sängyn petaamista, mutta tästä huolimatta jokaisen kannattaisi tehdä se joka aamu. Nainen kertoo nyt, miksi.

Pedattu sänky takaa paremmat yöunet

Sänky on lähes aina makuuhuoneen keskipiste, mikä tekee sen petaamisesta erityisen tärkeää. On paljon miellyttävämpää ja rauhoittavampaa katsella siistiä sänkyä kuin sotkuista katastrofia. Siisti sänky voi siis sekä parantaa henkistä hyvinvointiasi että selkeyttää ajatuksiasi. 

Sängyn petaaminen on erityisen tärkeää myös yöunien kannalta, sillä tutkimuskeskus National Sleep Foundationin tekemän selvityksen mukaan ihmiset pitävät siistiä makuuhuonetta unenlaadun kannalta erittäin tärkeänä asiana. 

Samassa tutkimuksessa saatiin selville myös konkreettista näyttöä sängyn petaamisen hyödyistä. Tutkimuksessa nimittäin selvisi, että henkilöt, jotka petaavat sänkynsä päivittäin, nukkuvat sänkynsä petaamatta jättäneitä paremmin. Jos et usko, kannattaa ainakin kokeilla! Se ei maksa mitään. 

Älä tee siitä ylivoimaista suoritusta

Hoffmanin mukaan ihmisten yksi suurimmista ongelmista on, että he ajattelevat sängyn petaamisen olevan monimutkaista. Naisen mukaan sen ei kuitenkaan tarvitse olla muuta kuin lakanan ja peiton suoristamista ja tyynyjen asettamista paikoilleen.

– Älä tee siitä aikaa vievää tai ärsyttävämpää kuin se onkaan, Hoffman neuvoo.

Hoffman kumoaa myös yleisen uskomuksen siitä, että sängyn pitäisi saada ”hengittää” yöunien jälkeen. Hänen mukaansa rypistyneet vuodevaatteet eivät auta sänkyä tuulettumaan, vaan silloin ne pitäisi vetää sängystä pois kokonaan.

Jos tämä asia kuitenkin huolettaa, nainen kehottaa taittelemaan peitot sängyn jalkopäähän, jolloin lakana saa hengittää, mutta sänky näyttää silti pedatulta. 

Tiedätkö, mitä unet yrittävät sinulle kertoa? 


Lähde: Elle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.