Helppo omenapiirakka 14.9.2000

Kaarina Roininen

Pohja:


1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
tai öljyä
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienonnettua kardemummaa

Täyte:


4-5 hapahkoa omenaa
1-2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeria kanelia

1. Leikkaa omenat lohkoiksi. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
2. Lisää muna ja sokeria esim. puuhaarukalla.
3. Lisää rasvasula sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27 cm).
6. Levitä päälle omenalohkot.
7. Valuta siirappi ohuena nauhana omenien päälle ja ripottele pinnalle vielä sokeria sekä kanelia.
8. Paista piirakka 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia.
9. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

VINKKI

Voit käyttää piirakan täytteeksi myös 3-4 dl puolukoita, mustikoita tai pieniä raparperipaloja.

Lue myös:

    Uusimmat