Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helpot Mansikka-raparperipullat

Helpot Mansikka-raparperipullat
Helpot Mansikka-raparperipullat
Julkaistu 02.07.2009 08:00

Valmiista pakastepullataikinalevyistä leivot kätevästi ja nopeasti ilman taikinan vaivaamista kesäiset pullat. Mansikan makeus ja raparperin kirpeys sopivat loistavasti yhteen.

16 kappaletta:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste, laktoositon)
  • n. 3 dl raparperi-mansikkahilloa

Raparperi-mansikkahillo:

  • 300 g raparperia
  • 300 g mansikoita
  • 5 dl hillosokeria

Pinnalle:

  • munaa voiteluun
  • mantelilastuja, raesokeria

1. Valmista ensin hillo. Puhdista ja pilko raparperit ja mansikat kattilaan, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta ainekset mehustuvat. Poista kansi ja keitä vielä noin 10 min. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Annoksesta tulee noin 6 dl hilloa.

2. Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Anna pullaneliöiden kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin tunti).

3. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskustaan syvennys jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen rapaperihilloa. Ripottele reunoille halutessasi mantelilastuja ja raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamattaKielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteestaOnko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksiMatkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiö
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat

  • 09:38
    Kahvi

    Lidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta

  • 09:01
    Ruoka

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

  • 06:46
    Ruoka

    Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi