Helpot Mansikka-raparperipullat

Valmiista pakastepullataikinalevyistä leivot kätevästi ja nopeasti ilman taikinan vaivaamista kesäiset pullat. Mansikan makeus ja raparperin kirpeys sopivat loistavasti yhteen.

16 kappaletta:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste, laktoositon)
  • n. 3 dl raparperi-mansikkahilloa

Raparperi-mansikkahillo:

  • 300 g raparperia
  • 300 g mansikoita
  • 5 dl hillosokeria

Pinnalle:

  • munaa voiteluun
  • mantelilastuja, raesokeria

1. Valmista ensin hillo. Puhdista ja pilko raparperit ja mansikat kattilaan, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta ainekset mehustuvat. Poista kansi ja keitä vielä noin 10 min. Anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Annoksesta tulee noin 6 dl hilloa.

2. Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Anna pullaneliöiden kohota kaksinkertaisiksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (noin tunti).

3. Paina jokaisen kohonneen pullaneliön keskustaan syvennys jauhoihin kastetulla juomalasilla tai sormin. Voitele pullien reunat munalla. Laita syvennykseen rapaperihilloa. Ripottele reunoille halutessasi mantelilastuja ja raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat