- mango - kalkkunan rintafile - katkarapuja - puolukoita
Hans Välimäen ja Heli Koivulan menu:
Katkarapu-mangosalaatti
50 g kypsää mangoa 50 g katkarapuja 2 rkl oliiviöljyä 1/2 valkosipulin kynsi basilikaa ruohosipulia suolaa pippuria kirveliä
Leikka mango kutioiksi, lisää muut ainekset, anna marinoitua 20 min. ennen tarjoilua.
Marinoitua kalkkunanrintaa ja mangorisottoa, puolukka-voikastike
1 kalkkunan rinta kurkumaa currya valkosipulia suolaa pippuria oliiviöljyä
Marinoi kalkkunaa mausteseoksessa15 min. Paista 2-3 min per puoli, tarjoile.
mangorisotto
1/2 dl risottoriisiä 1/2 keltasipuli 1/2 mangoa 1/2 dl vettä 1 tl kurkumaa 2 rkl öljyä suolaa
Freesaa kuivat aineet öljyssä. Lisää vesi, keitä kypsäksi. Lisää lopussa 50 g Parmesan-juustoa ja 1 dl vatkattua kermaa. Tarjoile.
puolukka-voikastike
1/2 keltasipuli 1 rkl voita 2 rkl puolukkaa 1 dl valkoviiniä 1/2 dl valkoviinietikkaa suolaa pippuria lopuksi 50 g voita
Freesaa sipulit ja puolukka. Lisää nesteet ja keitä kasaan kunnes puolet jäljellä. Siivilöi ja vatkaa voi sekaan. Tarjoile ja nauti.
Puolukkashouffle
3 munan valkuaista 50 g tomusokeria 3 rkl paseerattua puolukkaa
Vatkaa valkuaiset ja sokeri, lisää valkuaiset kevyesti nostellen. Kaada massa voideltuihin ja sokeroituihin vuokiin, jonne kannattaa lisätä hieman puolukkasurvosta ja appelsiinilikööriä pohjalle. Tasoita ja paista uunissa 200 c:ssa 5 min. Tarjoile esim. hyvän jäätelön kera.
Puolukkajuoma
1 dl puolukkasurvosta 2 dl maustamatonta jugurttia 3 rkl sokeria 1 tl vanilliinisokeria
Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa ja nauti juoma.