Mainos

Hekin joutuivat kidnappaajien uhreiksi ja pelastuivat

Amanda Berry katosi muutaman korttelin päästä kotoaan Yhdysvaltojen Clevelandissa Ohion osavaltiossa huhtikuun 21. 2003. Hän on tuolloin 16-vuotias. Hänet löydettiin kahden muun siepatun naisen kanssa melko läheltä sieppauspaikkaa.

Georgiana "Gina" DeJesus löydettiin toukokuun 6. yhdessä Amanda Berryn ja Michele Knightin kanssa Clevelandissä. DeJesus nähtiin viimeksi huhtikuun 2. 2004 matkalla kotiin koulusta. Hän oli tuolloin 14-vuotias.

Kolme vuotta kadoksissa ollut Atiya Anjum-Wilkinsonin palautettiin äidilleen Britanniaan Pakistanista joulukuussa vuonna 2012. 6-vuotias katosi vierailtuaan isänsä luona Britanniassa marraskuussa 2009. Isä oli vienyt tyttärensä Lahoreen Pakistaniin. Isä istui vankilassa Britanniassa, koska hän ei suostunut paljastamaan tyttärensä olinpaikkaa.

Elizabeth Smart siepattiin kesäkuun 5. 2002. Hän oli 14-vuotias kun hänet siepattiin kotoaan sängystä. Hänet raiskattiin ja häntä pidettiin vankina yhdeksän kuukautta. Rikoksen tekijä Brian David Mitchell tuomittiin elinikäiseen vankeuteen toukokuussa 2011.

Itävaltalainen Natascha Kampusch oli kellarissa lähellä Wieniä vankina kahdeksan vuotta siitä saakka kun hän oli 10-vuotias. Vuonna 1998 hänet siepannut Wolfgang Priklopil pahoinpiteli häntä jopa pari sataa kertaa viikossa ja piti häntä orjanaan. Kampusch karkasi elokuussa 2006 ja Priklopil tappoi itsensä tämän jälkeen.

11-vuotias Jaycee Lee Dugard siepattiin kotipihaltaan South Lake Tahoelta Kaliforniasta vuonna 1991. Hänen sieppaajansa Phillip ja Nancy Garrido pitivät tyttöä ja hänen kahta lastaan vankina vajassa yli 18-vuotta. Hänet ja hänen lapsensa löydettiin 2009. Garridot istuvat elinikäistä tuomiota.

Shawn Damian Hornbeck vietti yli neljä vuotta kaappaajansa Michael Devlinin vankina Kirkwoodissa, Missourin osavaltiossa. Hornbeckin piti esiintyä kaappaajansa poikana. Hän oli 15-vuotias, kun hänet vuonna 2007 löydettiin ja palautettiin perheelleen.

Elisabeth Fritzlin isä Josef Fritzl piti häntä vankinaan 24-vuotta kellarissa perheen kodissa Amsetettenissä sadan kilometrin päässä Wienistä. Hän synnytti useita lapsia. tapaus tuli julki vuonna 2008, kun jotkut lapset tarvitsivat sairaalahoitoa. Mies tuomittiin murhasta, insestistä, raiskauksesta ja lukuisista muista rikoksista elinkautiseen vankeuteen.

Maria Monaco vapautui 47-vuotiaana vuonna 2008 oltuaan perheensä vankina 18 vuotta. Poliisi löysi hänet hygieenisesti ala-arvoisista olosuhteista Napolin pohjoispuolella sijaitsevasta Santa Maria Capua Vetere -kylästä.

Lähde: CNN nettisivut, AFP uutistoimisto, HS.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.