Mainos

Clevelandissa siepatut naiset ovat kohtalaisessa kunnossa

20:00

Maanantaina vapautetut clevelandilaisnaiset ovat kohtalaisessa kunnossa, sanoo Cleveland Metro Health Medical Centerin ensiapulääkäri Gerald Maloney.

Amanda Berry, Gina DeJesus ja Michelle Knight ja tunnistamaton pikkulapsi ovat parhaillaan sairaalassa hoidettavana.

Lapsen uskotaan olevan Amanda Berryn ja sieppaamisesta epäillyn Ariel Castron, 52, yhteinen lapsi. Sukulaiset ovat maanantai-illan mittaan pääseet tapaamaan naisia. Muun muassa Gina DeJesusin siskon, Mayra De Jesusin nähtiin halaavan perheenjäsentään sairaalan ukopuolella ilon kyyneleet silmissä.

– Arvioimme parhaillaan naisten hoitotarpeita. He vaikuttavat olevan kohtuullisen hyvässä kunnossa, ensiapulääkäri Gerald Maloney kertoi sairaalan edustalla maanantai-iltana.

Lääkäriltä kysyttiin muun muassa, oliko naisissa sitomisen merkkejä, ja mikä heidän henkinen tilansa on, mutta tämä kieltäytyi vastaamasta naisten tilaa koskeviin kysymyksiin. Maloney myönsi kuitenkin, että naiset kykenevät puhumaan sairaalahenkilökunnan kanssa.

– We love you, Amanda, mies yleisöstä huikkaa. Yleisö yltyy taputtamaan ja hurraamaan.

– Tämä on todella hyvä lopputulos, sillä tällaiset tapaukset eivät yleensä pääty näin hyvin. Olemme onnellisia heidän puolestaan, Maloney hymyili.

Näin tytöt katosivat

Michelle Knight, 21, katosi vuonna 2002. Amanda Berry kidnapattiin huhtikuussa 2003 kotimatkalla osa-aikatyöstä hampurilais-ravintolassa. Hän oli sanonut siskolleen saavansa kyydin kotiin. Amanda oli kadotessaan päivää alle 17-vuotias. Seuraavan vuoden 2004 huhtikuussa katosi 14-vuotias Gina DeJesus matkalla koulusta kotiin. Vuosien varrella poliisi keskitti voivavaransa lähinnä kahteen jälkimmäiseen tyttöön, sillä täysi-ikäisen Michellen oletettiin häipyneen omasta tahdostaan.

CNN:n haastattelema lasten sieppauksiin erikoistunut tv-toimittaja John Walsh sanoo, ettei ole lainkaan yllättynyt tapahtumien kulusta.

– Suuri yleisö kuvittee kidnappaajan sillan alla vaanivaksi, poplari-takkiseksi pervoksi. Todellisuudessa sieppaaja on usein se ”kiva tuttu kaveri”, jota kukaan ei osaa epäillä.

Poliisin Clevelandin naisten sieppauksista pidättämä Ariel Castro, 52, oli kaupungin koululaitoksen bussikuski, jossa ominaisuudessa hän pääsi lähelle alaikäisiä lapsia. Naapurit kuvailevat miestä joviaaliksi tyypiksi, jonka kanssa he söivät grilliruokaa ja harrastivat nelivetoautoilua.

Näin auttaja kertoo tarinansa

Afroamerikkalainen Charles Ramsey asuu Ariel Castron naapurissa. Hän riensi apuun kuullessaan hätähuutoja naapuritalosta.

– Menin McDonald’siin, palasin kotiin ja söin ateriani. Näin yhden naapureistani kadun toisella puolella juoksemassa talostaan minua kohti. Mutta hän ei tullutkaan minun, vaan naapurin talolle. Ihmettelin, että mitä hän tuijottaa. Tyttö naapuritalon etuoven takana ryskytti ovea ja koetti avata sitä sisältä päin. Saavuin sinne hampurilainen kädessäni. Nainen talon sisäpuolelta sanoi, että hänet on kidnapattu, ja että hän on ollut talossa pitkän ajan.

– Kamppailin oven kanssa ja sain sen lopulta auki. Luulin, että nainen olisi yksin, mutta nainen nappasikin mukaansa pikkutytön ja sanoi, että se on hänen tyttärensä, Ramsey kertoo.

Nainen lainasi miehen kännykkää ja soitti hätänumeroon. Poliisi saapui ja löysi talosta kaksi muuta siepattua naista.

Poliisi kuulustelee parhaillaan Ariel Castroa ja on pidättänyt myös tämän kaksi veljeä. Amanda Berryn mukana talosta ulos tulleen kuusivuotiaan tytön uskotaan olevan Berryn ja Castron yhteinen lapsi. Amandan äiti, Louwana Miller etsi Amandaa epätoivoisesti vuosia. Sieppaaminen tuhosi äidin terveyten ja hän kuoli vuonna 2006, näkemättä koskaan tytärtään uudelleen

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja