Heitä tunkkaisille vaatteille hyvästit helppojen niksien avulla

Ikääntyvät vaatteet eivät usein enää tuoksu niin raikkailta kuin uusina. Voit kuitenkin palauttaa miellyttävän tuoksun luonnollisesti.

Tunkkainen haju lähtee, kun heität vaatteet rumpukuivaajaan laventelipuskan kanssa. Laita laventeli puhtaaseen sukkaan, jossa ei ole reikiä ja käytä matalaa kuivauslämpötilaa. Kuivuri voi toimia sellaisenaankin, joten kikkaa voi koittaa myös ilman laventelia.

Mikäli sinulla ei ole rumpukuivaajaa, voit kääntyä etikan puoleen. Lorauta noin desi etikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon ja käytä lisähuuhteluohjelmaa.

Hajuhaittoja voi ehkäistä tuulettamalla vaatteet säännöllisesti ja pitämällä vaatekaapin puhtaana ja raikkaana. Vaatekaappiin voi myös laittaa laventelinoksan tai muun miellyttävän tuoksuttajan, jolloin vaatteet tuoksuvat aina miellyttävältä, kun otat ne käyttöön.

Muistathan, että kaikki vaatteet eivät puhdistu matalissa lämpötiloissa, joten pesu 60 asteessa voi silloin tällöin tehdä terää. Tunnustele kuitenkin materiaalia. Jos epäilet, ettei vaate kestä korkeaa lämpötilaa, luota pesulappuun.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat