Heitä jo hiiteen exäsi antama pehmonalle! Tai vie se museoon?

Oliko ero exäsi kanssa riitaisa? Vai särkyikö sydämesi rakkauden nimissä? Oli erotarinanne millainen tahansa, nyt voit tuoda muistot entisestä suhteestasi näytille museoon muiden nähtäväksi – ja myös jättää ne sinne.

Tiedät varmasti sen tunteen, kuinka vaikeaa on luopua exän antamasta pehmolelusta, kihlasormuksesta tai muusta esineestä, joka muistuttaa yhteisestä historiastanne niin hyvässä, kuin pahassa.

"Onko sydämesi särkynyt? Mitä teet muistoille, joita et halua säilyttää mutta joista et osaa luopuakaan? Älä enää vatvo, vaan kevennä sydäntäsi: tuo eroesineesi ja erotarinasi museoon."

Näin Helsingin kaupunginmuseo kirjoittaa verkkosivuillaan.

Nyt helsinkiläiset voivat lahjoittaa nimettömänä omat rakkaudesta, pettymyksestä ja menetyksestä kertovat eromuistonsa museoon muiden nähtäväksi. Ja mikä ehkäpä parasta: niitä ei palauteta.

Tarinoita surusta, menetyksestä ja rakkaudesta ympäri maailman

Museum of Broken Relationships -näyttely koostuu nimettömästi eri puolilta maailmaa lahjoitetuista esineistä ja niihin liittyvistä tarinoista, jotka liittyvät katkenneisiin suhteisiin. Näyttely on kahden kroatialaisen taiteilijan, Olinka Vištican ja Dražen Grubišićin aloittama.

Tarina- ja esinekeräyksen satoa tullaan näkemään Museum of Broken Relationships -näyttelyssä toukokuusta alkaen. Kaikki lahjoitukset päätyvät osaksi särkyneiden suhteiden museon pysyvää kokoelmaa, joka sijaitsee Kroatian Zagrebissa.

Esine- ja tarinakeräys on käynnissä Helsingissä 2.2.–11.3.2016. Tarkemmat tiedot lahjoitukseen löydät täältä.

"I will be your sun. Ich will deine Sonne sein. Yo quiero ser tu sol. Nuo olivat perulaisen aviomieheni sanoja. Kuukausia häiden jälkeen sain tietää, ettei hän koskaan rakastanut minua. Ostimme peurakoristeen ensimmäistä ja viimeistä jouluamme varten – päivänä, jota pidetään rakkauden päivänä. Peura seisoi joulukuusemme alla. Nyt se matkaa pitkin maailmaa etsien tosirakkautta.”

Lisää tarinoita: brokenships.tumblr.com

Miten päästä yli exästä? Katso erokirjailijan vinkit:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja