Mainos

Heippa vaan, isotäti – Viisi tapaa karsia vieraslistaa

Häiden vieraslista saattaa huomaamatta venähtää kilometrien pituiseksi. Kenet voimme jättää kutsumatta?

Nyt turha tunteilu pois! Nämä ovat teidän häänne – ja teidän vieraanne. Älä siis kutsu ketään vain siksi, että äitisi tai sisaruksesi niin haluaisivat. Tressugar.com neuvoo, miten saat karsittua vieraslistaasi.

Vanhempien ystävät

Äidin koulukaveri, joka pitää sinusta niin kovasti ja lähettää joulukortinkin joka vuosi, on aivan huomaamatta päässyt häidesi vieraslistalle.

Vanhempien ystävien karsiminen tuntuu hankalalta varsinkin silloin, kun vanhemmat maksavat osan häistä. Jos vanhemmat haluavat kutsua sukulaisia tai ystäviä, jotka tapasivat viimeksi 20 vuotta sitten ("mutta aina meillä oli niin hauskaa!"), on aika sanoa painava sana.

Kerro, ettet halua stressata hääpäivänäsi tuntemattomien ihmisten keskellä, ja vieraita ei muutenkaan saa olla liikaa. Päättäkää, että haluatte häihinne alle 100 vierasta, joten valitettavasti isän armeijakaveri ei mahdu joukkoon.

Työkaverit

Tapaat Taijan päivittäin kahviautomaatilla, ja olet kutsunut muutkin osastoltasi. Ja entäs se markkinoinnin mukava mies?

Kutsu häihisi vain ne työtoverit, jotka todella haluat sinne. Niin yksikertaista se on! Kyse ei kuitenkaan ole firman yhteisestä illanvietosta, vaan yksityistilaisuudesta. Jos joku ei ymmärrä, ettet voi kutsua jokaista työtoveriasi juhlimaan, se on heidän ongelmansa.

Yllättävä avec ja lapset

Pikkuserkkusi on tuonut häihin tyttöystävänsä. Lisäksi veljesi haluaisi tuoda mukanaan kolme lastaan.

Miettikää kutsuille selkeä linjaus: kutsutteko vain avioparit, vai sallitaanko jokaiselle yksi avec? Entä ovatko kokonaiset perheet tervetulleita, vai pitääkö lapset jättää hoitajan hoiviin?

Yleinen ohjenuora toimii paremmin kuin jokaisen vieraan tilanteen puntaroiminen erikseen. Lapsivapaat häät voivat olla ihana vapaahetki myös pikkuisten vanhemmille, joten älä häpeä, jos haluat pitää juhlat vain aikuisille.

Eksät

Eksien kutsumisessa täytyy kysyä vain yhden ihmisen mielipidettä: puolisosi. Häissä on turha järjestää mustasukkaisuuskohtausta, mutta kumppanillesi tärkeää ihmistä ei ehkä kannata sulkea pois juhlista vain siksi, että hän sattui seurustelemaan tämän kanssa lukioaikana.

MTV3/Helmi
Lähde: Tressugar.com
Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja