Heidi Sohlberg selätti syövän: "Kipu oli pahinta, siihen ei auttanut mikään"

Syövän selättänyt Heidi Sohlberg:"Pääkoppa on nyt aika kovilla" 8:25

Juontaja Heidi Söhlberg on kertonut julkisuudessa avoimesti rintasyövästään ja taistelusta sitä vastaan. Nyt vaativat hoidot ovat ohi, ja syöpä selätetty.

Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Heidi Sohlbergilta leikattiin elokuussa 2016 rintasyöpä, ja sen jälkeen alkoivat vaativat hoidot. Hoidot päättyivät joulukuusa, ja nyt Sohlberg uskaltaa jo hengähtää.

– Nyt fiilis on ihan huikea, kun sitä alkaa tajua, mitä on tapahtunut ja mitä olisi voinut tapahtua. Olen kiitollinen sairaanhoidolle Suomessa, Sohlberg sanoo.

Sohlbergin mukaan sytostaatihoidoista viimeinen oli 5. joulukuuta, ja syöpäkontrolli on noin vuosi leikkauksesta, tänä vuonna heinäkuun puolivälissä. Sytostaattihoidot olivat Sohlbergin mukaan uuvuttavia.

– Kyllä ne oli rankkoja. Hoidon jälkeen muutama päivä kaatoi kyllä sänkyyn.

– Kolme ensimmäistä sytostaattihoitoa toi kivut, kolme viimeistä kuin olisi ollut koko ajan krapula. Kipu oli pahinta, siihen ei auttanut mikään. Mutta kyllä sen muutaman päivän kesti.

Sytostaattihoidot veivät mehut niin, että jaksaminen ei ollut normaalilla tasolla useampaan päivään. Tämän huomasivat myös Sohlbergin lapset, joille piti selitellä äidin vetämätöntä oloa.

Lisäksi mielessä kummitteli se, että Sohlbergin äiti menehtyi syöpään Heidin ollessa 10-vuotias.

 – Diagnoosin saatuani ajattelin heti, että käykö minulle kuin äidille?

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat