Heidi Sohlberg julkaisi itsestään kuvan kaljuna – muisteli päivää, jolloin sai syöpädiagnoosin: "Olen kuullut ne kolme sanaa, joita en toivoisi kenenkään kuulevan"

3:04
Entinen Miss Suomi Heidi Sohlberg sairastui syöpään vuonna 2016 – avautui kamppailusta sairautta vastaan Suomi Areenassa

Heidi Sohlberg käy edelleen vuosittain syöpäkontrollissa.

Vuonna 2001 Miss Suomeksi valittu Heidi Sohlberg sairastui rintasyöpään vuonna 2016. Nainen oli käynyt mammografiassa vain puoli vuotta aiemmin, jolloin mitään ei löytynyt. Syöpä löytyi onneksi hyvin aikaisessa vaiheessa.

Sohlberg on joutunut kohtaamaan syövän läheltä jo lapsena. Hän oli vain 10-vuotias, kun oma äiti menehtyi syöpään.

– Diagnoosin saatuani ajattelin heti, että käykö minulle kuin äidille, Sohlberg kommentoi vuonna 2017.

Vuoden 2017 alussa vaativat hoidot olivat ohitse ja syöpä selätetty. Sohlberg käy kuitenkin vuosittain kontrollissa tarkistamassa, että kaikki on hyvin. Viime keväänä hän sai jälleen puhtaat paperit syöpäkontrollin jälkeen. 

Torstaina (4.2.) vietettiin Maailman syöpäpäivää. Sohlberg julkaisi sen kunniaksi Instagram-tilillään itsestään kuvan, kun hän on kalju. Kuvan on ottanut Liisa Valonen

– Tänään on Maailman syöpäpäivä. Olen yksi heistä, joka on kuullut ne 3 sanaa, joita en toivoisi kenenkään kuulevan. Niin kuin kuvassa, tänäänkin mennään posin kautta ja olen jokainen aamu kiitollinen elämästä, että saan herätä uuteen päivään terveenä, Sohlberg kirjoittaa kuvansa yhteyteen. 

Sohlbergin päivitys on kerännyt lukuisia viestejä julkisuudesta tutuilta henkilöiltä, kuten Tuija Pehkoselta ja Sampo Kaulaselta

Moni seuraajista on avautunut Sohlbergille myös omasta syöpädiagnoosistaan ja siitä, kuinka ex-missin tarina antaa voimaa pimeyden keskellä. 

– Terkkuja kaljulta, positiivisuutesi tarttuu, seuraaja kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja