Heidi Foxell MTV:lle uudesta kasvaimestaan: Ei pysty ymmärtämään, miksi tällaista tapahtuu – aikoo karata ikäviltä uutisilta "Mauritiukselle tai sinne päin"

Luodinkestävä Heidi Foxell 8:27
Heidi Foxell vieraili Huomenta Suomessa elämäkertakirjansa tiimoilta.

Hyvinkään ammuskelussa vuonna 2012 loukkaantuneen poliisi Heidi Foxellin sairauskertomus sai tällä viikolla uuden surullisen luvun, kun munasarjoissa ollut kysta oli kehittynyt syöpäkasvaimeksi.

– Tuntui, että onko missään mitään järkeä. Ei vaan pysty ymmärtämään, miksi tällaista tapahtuu, Foxell, 30, kertoo MTV Uutisille.

Hyvälaatuinen kysta löydettiin jo viime keväänä, jolloin se oli tutkimuksissa kananmunan kokoinen. Syksyn kontrollissa kysta oli kasvanut ja nyt lääkäri kertoi Foxellille solumuutoksista. Kystasta oli tullut kasvain, hyvälaatuinen.

Normaaleissa olosuhteissa kysta poistettaisiin leikkauksella, mutta Foxellin tilanne on huomattavasti mutkikkaampi. Viimeisen seitsemän vuoden ajan Foxellille on tehty yli sata lääketieteellistä operaatiota, joista suurin osa alavatsan alueelle.

"Pystytäänkö tätä hoitamaan?"

Juuri Foxellin vatsanseutu kärsi vakavia vammoja luodista Hyvinkään ammuskelussa. Luoti otti kimmokkeen poliisina juuri tuolloin uraansa aloittaneen Foxellin luotiliivin vetoketjusta, ja tämä pahensi osuman tuhovoimaa.

– Sieltä nivusista on leikattu useamman kerran sisälle ja muualta alavatsalta. Pystytäänkö tätä hoitamaan? En tiedä, olen ihan yhtä pihalla kuin tekin.

– Sovittiin uusi kontrolliaika, koska ei lääkkeitä tai hormonejakaan kannata antaa. Ne ei auta mitään tässä vaiheessa. Normaalisti se leikattais, mutta mutta.

Perjantain Instagram-päivityksessään Foxell arvioi, ettei leikkausta tehdä, ellei ole pakko.

– Mun tapauksessa se on vaan liian vaikeeta.

Foxellia hoitanut lääkäri Ari Lähteenmäki kertoi viime vuonna julkaistussa Foxellin elämänkerrassa, että hän pitää naista lähes lääketieteellisenä ihmeenä. Foxell kun on selvinnyt kymmenistä ja kymmenistä leikkauksista, mutta sen lisäksi myös leukemiasta ja vakavasta hoitovirheestä, joka vei hänet todennäköisesti pysyvästi pyörätuoliin.

Suonensisäisiä ravinteita 7 vuotta

Voiko kaikki olla vain huonoa tuuria, vai voiko pitkä hoitokierre olla syynä osaan uusista koettelemuksista? Tätä Foxellkin on miettinyt kuntoutuksesta toiseen.

– Hoitajienkin kanssa on mietitty, että kun mulla menee IV-ravitsemuksia (suonensisäisiä) vereen, onkohan Suomessa kenelläkään mennyt 7 vuotta putkeen noita ja muuta lääkettä mitä menee. Ja määrät on niin isoja, Foxell miettii.

Vielä vuodenvaihteessa Foxellilla on kerrottavana lähinnä hyviä uutisia. Vaativa leikkaus oli onnistunut "täydellisesti" ja kuntoutuksen jälkeen oli aika jatkaa elämää.

Mäkäräinen ja Mauritius

Hoitojen puolesta tämä kevät menneekin keskittyessä kasvaimen selättämiseen, mutta muuten Foxell ei aio luopua suunnitelmistaan. Ensin on tarkoitus tarkastaa Kaisa Mäkäräisen kunto.

– Lähden Ruotsiin ampumahiihdon MM-kisoihin maaliskuun alussa ja sen jälkeen johonkin lämpöiseen. Mauritiukselle tai sinne päin.

– Pakko saada jotain hengähdysrakoa itsellekin, ettei mieti sairaalaa ja kaikkea tätä koko ajan, Foxell päättää.

Munasarjasyöpä on naisten kymmenenneksi yleisin syöpä. Suomessa munasarjasyöpään sairastuu vuosittain reilut 400 naista.

Korjattu 27.1. kello 9.05, Foxellin munasarjakasvain on hyvälaatuinen, joten kyse ei ole syövästä.

Lue myös:

    Uusimmat