Hehkuvat posket hedelmällisyyden symboli: Katso kuvat ikimuistoistoisista poskipunatrendeistä

Poskipuna on ollut muodikas aina. Jo muinaiset egyptiläiset hankkivat poskilleen luonnollista hehkua. Muistatko nämä poskipunatrendit?

Jo muinaiset egyptiläiset hieroivat poskilleen väriä tuovia aineita, kuten mansikkaa ja hedelmämehuja. Hehku poskilla onkin terveyden ja hedelmällisyyden symboli. Siksi poskipuna on säilyttänyt suosionsa kautta aikojen.

1950-luku oli kotiäitien vuosikymmen, jolloin naiset halusivat näyttää hyvältä myös keittiössä. Meikissä tavoiteltiin viatonta ja naiviakin vaikutelmaa. Jos hauat kopioida 50-luvun tyyliä, valitse vaalealle iholle persikan tai pinkin väristä poskipunaa. Jos ihosi on tumma, roosa tai kellanruskea on oikea valinta.

Dramaattinen 1960-luku näkyi meikissä erityisesti vahvana silmämeikkinä. Voimakkaita silmiä korostettiin vaaleanvärisillä kasvoilla, jotka puuteroitiin kalpeaksi. Jos haluat kokeilla 60-luvun meikkiä, valitse poskipunaksi mahdollisimman haalea puna.

Villillä 1970-luvulla otettiin aimo harppaus kohti luonnollisuutta. Ehostuksen piti näyttää siltä, että kasvoilla ei ollut meikkiä lainkaan. Hippien vuosikymmenellä läpikuultavat puuterit ja poskipunat olivat erityisen in. Korostukset tehtiin kasvoille poskipunan sijaan aurinkopuuterilla.

1980-luvulla enemmän oli enemmän meikissäkin. Madonnan Material Girl inspiroi ehostajia ympäri maailmaa. Hiusten lisäksi hurja oli myös poskipunameikki. Mitä enemmän poskipunaa oli, sitä trendikkäämpi olit.

1990-luvulla persoonallisuus oli muotia, joten jokainen valitsi oman tyylinsä. Eräät meikkitrendit, kuten värikkäät roosanpunaiset posket löivät kuitenkin trendeinä läpi. Esimerkiksi Winona Ryder ja Liv Tyler esittelivät muotia aikanaan freesillä tavalla.

2000-luvulle siirryttäessä trendit monipuolistuivat huomattavasti. Vuonna 2013 trendikäs meikkaaja valitsee poskipunan ihonsävynsä mukaan. Hyvin vaalealle iholle sopivat kuulaat sävyt ruskeiden sävyjen sijaan.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja