Hedelmäinen herkkujuoma hurmaa: Tämä on äitienpäivän trendikkäin viinivalinta!

"Moscato-madness", eli makeiden jälkiruokaviinien suosio on rantautumassa pikku hiljaa Suomeenkin. Äitienpäiväpöydän trendikkäin viini onkin tänä keväänä herkkä ja hedelmäinen Moscato.

Yhdysvallat pyörremyrskyn lailla jo viime vuonna valloittanut moscato, eli makea, kupliva, jälkiruokien kanssa nautittava viini nostaa suosiotaan myös Suomessa.

Italiasta kotoisin olevassa makeassa ja kevyessa moscatossa voi havaita muun muassa herkkiä aprikoosin, persikan, päärynän, appelsiininkukkien ja ruusunlehtien makuvivahteita.

Makea, raikas, hedelmäinen ja keväinen moscato sopii erinomaisesti kevään juhliin, mutta erityisesti äitienpäiväjuomaksi. Moscatosta odotetaan nyt kesän viinihittiä myös Suomeen, jossa jälkiruokaviinien kulutus on ollut tähän asti vähäisellä tasolla moniin muihin maihin verrattuna.

Yhdysvalloissa moscato nousi ilmiöksi, kun siitä tuli hetkessä amerikkalaisten hiphop-artistien ja elokuvatähtien trendikkäin suosikkijuoma. Samat julkkikset jotka aikoinaan vannoivat Crystal-samppanjan nimeen, ovatkin jo kauan aikaa sitten siirtyneet samppanjan litkimisestä moscaton sivistyneeseen siemailuun. Yhdysvalloissa moscaton myynti onkin vuodessa noussut huimat 73 prosenttia.

Hurmaa siis äiti sunnuntaina tällä kevään makeimmalla suosikkijuomalla!

Lähteet: Winestate, NPR

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja