Hector täyttää tänään 70 vuotta – äänestä suosikkihittiäsi!

Laulajakonkari Hector eli Heikki Harma täyttää tänään, 20. huhtikuuta 2017, tasan 70 vuotta.

Helsingissä 20. huhtikuuta vuonna 1967 syntynyt laulaja Hector, oikealta nimeltään Heikki Harma, viettää tänään 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Vuodesta 1965 lähtien taiteilijanimellä Hector tunnettu artisti on työskennellyt elämänsä aikana myös radio- ja televisiotoimittajana.

Kuka?

Heikki "Hector" Harma on Helsingissä 20. huhtikuuta 1947 syntynyt laulaja-lauluntekijä sekä radio- ja tv-toimittaja.

Harma täyttää tänään 20. huhtikuuta 2017 tasan 70 vuotta.

Laulaja on julkaissut urallaan 24 studioalbumia. Suurin osa levyistä on myynyt vähintään kultaa. Hectorin viimeisin albumi Hauras (2014) ylitti myynnillään platinarajan.

Hector palkittiin Pro Finlandia -kunniamer­killä vuonna 2008. Vuonna 1992 hän sai Juha Vainio -sanoittajapalkinnon ja vuonna 2009 Reino Helismaa -palkinnon. Stadin Kundi -arvo­nimen Hector sai vuonna 2015.

Hector muodosti Kirkan, Pepe Willbergin ja Pave Maijasen kanssa jättimenestykseksi 1990-luvun lopulla nousseen Mestarit Aree­nalla -ryhmän.

Vuonna 2016 Hector kiersi Suomea 50-vuotisen taiteilijauransa kunniaksi.

Vuonna 1964 veljensä perustamassa Les Mirages -yhtyeessä musiikkiuransa aloittanut Hector julkaisi esikoissinglensä, Buffy Saint-Marien kappaleesta Universal Soldier tehdyn käännösversion Palkkasoturi vuonna 1965.

Uran alkuvaiheessa Hectorista yritettiin tehdä kantritähteä. Miehen ensimmäinen sooloalbumi Nostalgia julkaistiin vuonna 1972. Vuonna 1974 julkaistu Hectorock I on Hectorin menestynein soololevy. Sitä on myyty lähes 90 000 kopiota.

Hectorin tunnetuimpia lauluja ovat muun muassa Lumi teki enkelin eteiseenAke, Make, Pera ja mäAsfalttiprinssiYhtenä iltanaJuodaan viinaa, Mandoliinimies ja Kuinka voit väittää (että yksinäinen oot).

Syksyllä 2011 Hector kertoi päättäneensä lopettaa kiertämisen, sillä hän tunsi olleensa loppuunpalanut ja huonossa fyysisessä kunnossa. Sittemmin muutti elämäntapojaan, alkoi katua lopettamispäätöstä ja pyörsi sen.

Vuonna 2016 laulaja oli mukana Vain elämää -ohjelman viidennellä kaudella. Hector pudotti painoaan yli 30 kiloa.

Hector on sanoittanut lauluja myös muille artisteille. Miehen käsialaa ovat muun muassa Samuli Edelmannin Peggy-, Jari Sillanpään Pariisi–Helsinki- ja Freemanin Ajetaan tandemilla -hitit.

Mikä on sinun mielestäsi Hectorin paras hitti? Käy kuuntelemassa kappaleet nimeä klikkaamalla ja äänestä suosikkiasi alla!


Kuuntele alla MTV Viihteen kokoama Spotify-soittolista Hectorin tunnetuimmista hiteistä.


Katso alla myös Hector-aiheisia videoita.


Hector saanut uutta puhtia – terveyskuurilla 30 kiloa pois 1:56

Hector kävi läpi kovan terveyskuurin 3:06

Heikki"Hector"Harma muistelee edesmennyttä David Bowieta 10:59

Lue myös:

    Uusimmat