Hauskoja uskomuksia hääkakusta

Mitä tapahtuu, jos laittaa palan hääkakkua tyynyn alle? Mistä sai inspiraationsa kolmikerroksinen kakku? Lue hauskoja uskomuksia hääkakusta!

Hääkakun leikkaaminen on yksi hääjuhlan tärkeimmistä ja kuvatuimmista hetkistä. Se symbolisoi uuden avioparin yhteistä tulevaisuutta. Hääkakkuun liittyy myös monia uskomuksia.

Hääkakku on ollut osana häitä kautta historian. Roomalaiset tarjoilivat jauhoista, suolasta ja vedestä tehtyjä makeisia vihkiseremoniassa, ja kakku kuului myös esimerkiksi intiaanien hääperinteisiin.

Iso-Britanniassa litteä ja pyöreä hääkakku sisälsi hedelmiä ja pähkinöitä, jotka symbolisoivat hedelmällisyyttä.

Ennen tapoihin kuului heittää pieniä leivoksia morsiamen yli, samalla tavoin kuin nykyään heitetään konfetteja. Käytäntö oli myös murustaa tai halkaista kakunpala morsiamen pään yläpuolella. Skotlannissa tähän tarkoitukseen käytettiin kaurakakkuja, joiden tarkoituksena oli edistää hedelmällisyyttä.

Yorkshiressä perinteisiin kuului heittää hääkakkuvati ikkunasta morsiamen vieraillessa ensimmäistä kertaa lapsuudenkodissaan häiden jälkeen. Jos vati särkyi, avioliitolla oli onnellinen tulevaisuus. Muussa tapauksessa tiedossa oli surua.

Englantilainen tapa oli leipoa hääkakkuun sormus. Häävieras, joka löysi sormuksen, sai onnea tulevaksi vuodeksi.

Sanotaan, että naimattomat häävieraat, jotka laittavat palan hääkakkua tyynynsä alle lisäävät mahdollisuuksiaan löytää kumppani. Kaasot, jotka tekevät niin, tulevat uneksimaan tulevasta aviomiehestään.

Modernin kolmikerroksisen hääkakun uskotaan saaneen inspiraationsa Lontoon Saint Bride's kirkon tornista.

Monet hääparit säilyttävät kakun ylimmän kerroksen ensimmäisen lapsensa kastetilaisuuteen asti.

MTV3/Helmi

Lähde: www.femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja