Hätkähdyttävä valokuvaprojekti: Kuvankaunis malli edustaa upeasti Suomea

The Ethnic Origins of Beauty -valokuvaprojektissa esitellään eri maiden naiskauneutta. Luonnonkaunis Anna-Sofia Ali-Sisto on saanut kunnian edustaa Suomea.

Kauneus ei katso kansallisuutta – tämän sanoman sisäänsä kätkee vuonna 2012 aloitettu The Ethnic Origins of Beauty -taideprojekti.

Lähikuvat eri kansalaisuuksia edustavien naisten kasvoista toimivat esimerkkinä siitä, kuinka kauniita me kaikki olemme – samalla tarkoituksena on ollut dokumentoida ihmiskunnan monimuotoisuutta. Kuvia on otettu Aasiassa, Afrikassa, Amerikassa ja Euroopassa.

Mukana projektissa on myös suomalainen malli Anna-Sofia Ali-Sisto, joka edustaa kasvoillaan Suomea. Hän voitti Suomen Huippumalli haussa -kilpailun vuonna 2011.

Esimerkiksi supersuosittu Bored Panda -sivusto nosti Facebookissa Ali-Siston kuvan pääkuvakseen uutisoidessaan vastikään kyseisestä valokuvaprojektista.

Kaikki naiset ovat upeita ympäri maailman:

Jos et näe videota, voit katsoa sen täältä.

Hankkeen takana seisoo venäläinen valokuvajournalisti Natalia Ivanova. Tähän mennessä hän on kuvannut yli 100 potrettikuvaa viidestäkymmenestä eri etnisestä ryhmästä, viidestätoista eri maasta. Hän jatkaa kuvaamista edelleen etsien uusia malleja.

Ivanona halusi myös ikuistaa projektissaan eri maita edustavien naisten luonnonkauneuden: tältä he näyttävät ilman meikkiä.

Kauneutta ympäri maailman.

Kuvakaappaus: Brightside

Kuviin valitut naiset ovat kaikki iältään 18–30-vuotiaita, luonnonkauniita ja kasvoiltaan esteettisiä. Lisäksi heillä on pitänyt olla vähintään kolme sukupolvea samassa etnisessä ryhmässä sekä tietämystä aiheesta. Kuvien ohella projektissa esitellään eri maiden kulttuureja.

Millaisia suomalaiset ovat?

Anna-Sofia Ali-Sisto kertoo vuonna 2014 julkaistussa videohaastattelussa englanniksi, millaisia suomalaiset ovat. Hän kuvailee suomlaisten olevan jokseenkin sisäänpäinkääntyneitä, mutta ei kuitenkaan epäsosiaalisia – se on vain osa kulttuuriamme.

Lisäksi hän kertoo suomalaisten sanovan sen, mitä tarkoittavat ja olevan hyvin itsenäisiä lapsesta saakka. Hän harmittelee, etteivät suomalaiset suukottele ja halaile läheisiään yhtä lailla, kuin muissa kulttuureissa.

"Minusta on hienoa olla suomalainen, rakastan Suomen luontoa, kieltä ja perinteitä", Ali-Sisto hehkuttaa.

Katso myös, millaista oikeissa mallikuvauksissa on – koirien kera!

Lähteet: Bored Panda, Brightside, Lesoriginesdelabeaute.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja