Harvinaista kuvaa! Palomiehet ottivat yhteen poliisien kanssa Pariisissa, kun parempaa palkkaa vaativa mielenosoitus yltyi mellakaksi

1:47

Ranskassa palomiesten mielenosoitus on yltynyt mellakoinniksi. Mielenosoittajat vaativat parempia työoloja ja palkkausta.

Uutistoimisto Reutersin välittämässä lähetyksessä näkyy, miten palomiehet ja poliisit ottavat yhteen. Palomiehet ovat muun muassa heitelleet poliiseja päin soihtuja ja yrittäneet kaataa mellakka-aitoja. Poliisi puolestaan on käyttänyt pamppuja, kyynelkaasua sekä vesitykkejä mielenosoittajia vastaan.

Pariisissa järjestetyssä tuhannet palomiehet vaativat korostusta muun muassa heille maksettavaan vaarallisen työn lisää, jonka määrä ei ole muuttunut vuoden 1990 jälkeen. Palomiehet osoittivat mieltään samasta asiasta viimeksi lokakuussa.

Maassa on viime kuukausina nähty laaja mielenosoitusaalto. Mielenosoituksissa on pääasiassa vaadittu presidentti Emmanuel Macronin hallituksen ajaman eläkeuudistuksen perumista. Uudistus muun muassa poistaisi useiden julkisen sektorin ammattien etuja ja nostaisi eläkeikää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja