Harvinainen yhteiskuva Ruotsin ja Norjan kuninkaallisista julki – eräs yksityiskohta rennossa potretissa huomattiin heti

Oscar-vauva ja ylpeät vanhemmat ja isosisko Estelle 0:21
Prinssi Oscar kastettiin toukokuussa 2016 - kummien joukossa Norjan kruununprinsessa Mette-Marit

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja Norjan kruununprinssi Haakonin perheet julkaisivat Instagram-tileillään harvinaisen kuvan, jossa tulevat hallitsijaperheet poseeraavat rennoissa tunnelmissa.

Ruotsin ja Norjan kuninkaallisilla tiedetään olevan hyvät välit keskenään. Kruununprinsessa Victorian ja kruununprinssi Haakonin perheitä ei kuitenkaan ole pitkään aikaan nähty yhdessä julkisuudessa, sillä koronaviruspandemian ajan myös kuninkaalliset ovat hoitaneet tehtäviään etänä kodeistaan käsin.

Viikonloppuna sekä Ruotsin että Norjan hovien virallisilla Instagram-tileillä julkaistiin rento potretti, jossa poseeraavat kruununprinsessat Victoria ja Mette-Marit, prinssi Daniel, prinssi Oscar sekä kruununprinssi Haakon ja prinsessat Ingrid Alexandra ja Estelle. Kuvasta puuttuu ainoastaan Mette-Maritin ja Haakonin poika prinssi Sverre Magnus.

Ruotsin hovin Instagram-tililtä käy ilmi, että kuninkaalliset olivat kokoontuneet viikkoa aiemmin Gotlannin saarelle nauttimaan kauniista loppukesän päivistä.

– Skandinavian valtaistuinten perilliset pitävät tiiviisti yhteyttä toisiinsa. Kruununprinsessan perhe arvosti sitä, että he voivat viettää aikaa norjalaisten ystäviensä ja sukulaistensa kanssa, ja että heillä oli mahdollisuus näyttää heille tämä ainutlaatuinen osa Ruotsia, hovi kertoi.

Ruotsin ja Norjan kuninkaalliset ovat sukulaisia ainakin sitä kautta, että kruununprinssi Haakonin isoäiti, prinsessa Märtha oli isänsä puolelta sukua Ruotsin kuningas Oskar II:lle. Oskar II oli Ruotsin kuningas vuodet 1872–1907 ja Norjan kuningas vuodet 1872–1905.

Kruununprinsessa Victorian ja kruununprinssi Haakonin perheen läheisistä väleistä kertoo myös se, että Victoria on 17-vuotiaan prinsessa Ingrid Alexandran kummitäti. Haakon puolestaan on prinsessa Estellen kummisetä ja Mette-Marit prinssi Oscarin kummitäti.

Instagramissa moni kuninkaallisfani pistikin merkille harvinaisen rennon tyylin lisäksi merkille, että myös maidensa tulevat kuningattaret Estelle, 9, ja Ingrid Alexandra, 17, vaikuttavat olevan läheisiä ikäerostaan huolimatta: Norjan prinsessa on kietonut kuvassa kätensä Estellen ympärille.

– Mukavaa nähdä, että naapurimaiden kuninkaallisten perheiden välillä on lämmin ja hyvä suhde. Myös tulevaisuuden kuningatarten Ingrid Alexandran ja Estellen suhde näyttää olevan läheinen ja hyvä, Norjan hovin Instagram-tilin kommenttikentässä iloitaan.

– Mahtavaa, että prinsessat Ingrid Alexandra ja Estelle voivat olla tulevaisuudessa ystäviä. On tärkeää voida jakaa kokemuksia, joita kukaan muu kaveri ei voi ymmärtää. Ikäero ei siinä paina.

Lue myös:

    Uusimmat